Primul Crăciun #peritvechi #tfb7

Dragă Suceava,

Bine te-am găsit.

Împreună cu #tfb7 am fugit din orașul aglomerat în care în inimi nu pulsează decât sânge rece, și am ajuns la tine, unde roșii-s obrajii, inimile-s iuți și dansu-i fără inhibiții. Îmi place aici la tine.

Îmi plac colindele. Crăciunul aici e altfel. Copiii simt bucuria sărbătorilor #peritvechi. Oamenii sunt primitori, îți aștern de toate pe masă, având grijă să nu-ți lipsească nimic. Îți dau cu bună ziua când mergi pe uliță, îți zâmbesc sincer.  Apoi te prind de umeri și te poftesc să mai guști ceva, continuând să zâmbească.

copilul1

Îmi place că nu ți-ai pierdut tradițiile despre care vorbești cu atâta entuziasm chiar și la 90 de ani. Că flăcăii tăi sunt flăcăi chiar și după ce s-au însurat, și le place să cânte și să danseze ca și cum ar avea 20. Că femeile au zvâc și în același timp și glasul lin.

DSC_0384

Îmi plac peisajele de după ceață. Ești curată și norii tăi se bucură de soare ca de un prieten bun. Aerul deasupra capului nu mai e așa greu.

1

Îmi place bucuria cu care mă învălui, dragă “Sușeavă”. Ești frumoasă.  Aici soarele răsare unde pun capul pe pernă. De lângă pădurea în care locuiesc căprioarele speriate.

Îmi place cum îți spui poveștile. Parcă te așezi la sobă, strângi nepoții aproape și începi să despici firele-n patru. E o plăcere să te ascult, pentru că simt că e o plăcere să povestești.

Aici uiți de toate. Am plecat în căutarea Crăciunului #peritvechi. Și l-am găsit. L-am găsit în ochii mari și fericiți ai copiilor, în zâmbetele noastre pe care le-am “urnit” chiar și în ciuda oboselii. L-am găsit printre găinile care stăteau liniștite la soare, tăvălite-n nisipul de la gardul unei case, la câinii care uitaseră de mult să mai latre. Am colindat cuminți și plini de drag. Și ne-am bucurat de cele primite, așa cum de mult am uitat să o mai facem.

Am găsit bucuria Crăciunului pe care de multe ori, noi bucureștenii, nu o mai simțim așa cum trebuie.

Și să nu uităm, asta s-a întâmplat în doar două zile de #tfb7. Aștept cu nerăbdare următoarele două zile de sărbătoare.

Urmăriți hashtag-urile #tfb7 și #peritvechi. Despre tabără au mai scris: Ariel, Alex, CristiMugur, Carmina, Georgiana și Adina.

TFB7 este o tabără organizată de FotoUnion cu ajutorul Consiliului Județean Suceava.

Comentezi?

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.