Pukka Tukka – primul restaurant bio din România

Trebuie să recunosc. Nu-s foarte atentă cum, când și ce mănânc. Senzația că pot să duc oricât, că metabolismul meu suportă junk food-ul și mâncarea de noaptea târziu, e una greșită, firește. Și cu toate astea, sunt ca un copil pe care nu-l poți opri de la dulciuri.

Așadar, cum nu refuz invitații în locuri noi, am ajuns acum o săptămână, la inițiativa lui Cristian, la Pukka Tukka. Certificat ca fiind primul organic food bar din România, povestea afacerii din Amzei 13 a început teoretic în 2008, cu un magazin de produse bio, iar mai apoi și practic, în aprilie anul ăsta, când a fost lansat restaurantul.

Food, bio food, at Pukka Tukka

Posted by Mihai Vasilescu on Thursday, July 16, 2015

Mi se pare că pentru prânz sau chiar cină, Pukka Tukka e locul perfect. Preparatele sunt ușoare, totul e proaspăt, ei se aprovizionează de două ori pe săptămână de la niște furnizori locali și europeni (Germania, Austria, Italia), dar chiar și mai departe de Europa, cum ar fi Republica Dominicană, Costa Rica etc. Din vara asta au început să producă legumele într-o grădină proprie, certificată de asemenea. Deci totul e 100% bio.

Pentru mine a fost un first, nu am mai mâncat mâncare gătită bio, preparată de la cap la coadă (de către Chef Marian Bădițoiu) cu produse care conțin nutrienți și chiar vitamine și minerale. Și pot să spun că am sesizat o diferență foarte mare între cinele pe care le iau de obicei și cea din seara cu pricina. Deși am mâncat foarte bine, nu am simțit că am mâncat. A fost o masă ușoară, și am putut să mănânc chiar și desert, lucru care nu mi se-ntâmplă de cele mai multe ori la o masă.

19527182570_538afb9b94_z

Meniul este de tip bistro. Puteți încerca pește, curcan sau chiar vită, dar bineînțeles și niște salate proaspete și sănătoase. După niște aperitive foarte gustoase, am ales, pentru că nu mai mâncasem de mult (și peștele nu e oricum preferatul meu), curcan cu cartofi dulci (nu mâncasem niciodată). Puteți vedea cât de bine arată, dar nu vă pot spune cât e de bun. Mai ales sosul caramelizat de la roșii. Mmm…

Restaurantul îl găsiți chiar în Amzei 13, care e sigur număr cu noroc. E un loc micuț, verde colorat, terasa pe care o au pe timp de vară o să-l dea de gol. Designul lui a fost creat de biroul de arhitectură Lama, care e cunoscut pentru amenajările unor locuri precum Origo, Interbelic (Victoria), Steam, Shift și Edo Shushi. Clar o să vă placă.

Pukka Tukka E deschis de luni-duminică, de la 9 dimineața, deci vă puteți lua chiar și micul dejun, și se-nchide la ultimul client. Eu mă bucur că au și bere bio acolo, așa că să stai pe terasă până seara e chiar plăcut.

Concluzia? Mai mergem!

19527631080_19eb311339_z

Comentezi?

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.