Rain or shine? Care e prognoza de fapte bune la Electric Castle?

Acum câțiva ani, pe când aveam doar experiența festivalurilor din capitală, mă tot uitam la fotografiile de la un renumit festival din Anglia, unde ploua la fiecare ediție. Din fotografii, oamenii chiar păreau că se distrează. Veniseră acolo pentru muzică, echipați corespunzător (sau nu) pentru o vreme imprevizibilă, tipic englezească și nici măcar noroiul nu îi ținea departe de a simți bine. Se bucurau de moment.

De niște ani încoace, există și în România un festival căruia ploaia nu îi dă pace: Electric Castle. Anul trecut, la prima mea ediție de EC, am avut parte de o baie serioasă. Telefonul meu o luase un pic razna de la apă, iar eu înotam în cizme. Însă, pentru concertul Sigur Rós a fost chiar vremea perfectă. Și nu numai.

Au mai rămas doar două zile până la cea de-a cincea ediție Electric Castle și ne întrebăm: #rainorshine? Care este prognoza pentru anul acesta? Ce votăm? Eu una nu mă mai încred în vreme, suntem la fel de indecise amândouă. Însă, cu siguranță că oricare ar fi temperatura, asta nu ne va opri din a ne bucura de concertele faine pe care le vor auzi timp de 5 zile locuitorii din Bonțida și cei peste 35.000 de oameni care sunt așteptați la festival anul acesta.

Oamenii chiar se distrează la castel, indiferent de vreme. Muzică, activări, oameni cool, noroi și multă multă voie bună. Și da, cizmele sunt pline de apă, hainele se lipesc de tine, ți-e frig, dar este o experiență pe care vrei să o trăiești măcar o dată… pe an.

Și dacă tot pariem pe cum va fi vremea, Electric Castle și NN Asigurări au anunțat The Weather Policy. Astfel că, indiferent de cum se anunță temperaturile în perioada 12-16 iulie la Bonțida, NN Asigurări va acoperi cu suma de 30.000 de euro proiectul Free Miorița, prin care zeci de familii vor fi ajutate să aibă, pentru prima oară în viață, curent electric în locuințe.

Au fost alese 25 de familii cu copii din Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Harghita, Neamț, Vrancea și Teleorman unde va ajunge întreaga sumă. Ce putem noi să facem? Avem mai multe posibilități în a ne implica în această cauză. Să cumpărăm bilete la EC (pentru care organizatorii donează 1 euro), să achiziționăm de la festival produse #rainorshine și putem face chiar donații directe pe www.rainorshine.ro/cause.

Pentru cei care nu știu deja, Free Miorița este o organizație care își propune să aducă lumină în casele celor care nu s-au bucurat niciodată de ea. Mai multe informații despre proiectele pentru care puteți dona, găsiți pe www.freemiorita.ro.

Așadar, #rainorshine? #ploualabontinda? Nici nu mai conteaza. Ne luăm cizmele, pelerina, dar și ochelarii de soare și costumul de baie și ne bucurăm de încă un festival vara asta. Se aude? Vă las cu o frumoasă fotografie de anul trecut, de la festival.

Comentezi?

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.