Recomandări: la ce evenimente mergem în aprilie

Terasele s-au deschis, străzile și parcurile s-au aglomerat, vremea e din ce în ce mai frumoasă, iar evenimentele au luat deja o mare amploare.

Ce facem și unde ieșim în luna aprilie? Nu există “nu am unde”. Cel mai probabil va fi: “nu știu, sunt mult prea multe evenimente.” Și pentru cei indeciși (ca mine), m-am gândit că ar fi bine să trec “pe foaie” câteva dintre cele la care mi-ar plăcea să ajung, fie că este vorba de teatru, muzică sau altceva.

În seara asta, 11 aprilieBaby Elvis au concert în Club Control, Bucium își lansează un nou album, iar fetele vorbesc în cadrul Lady Talk despre portretizarea femeii în mass-media românească 

Miercuri, 12 aprilie, întâlnire cu scriitorul, muzicianul și publicitarul Alex Tocilescu, luat la întrebări de Ana-Maria Sandu. De la 20:00 seara, la TNB, puteți vedea Nebun din Dragoste, cu Diana Cavallioti și Mihai Călin.

Joi, 13 aprilie, în Club Control, un nou concert BT live, de data asta cu Moonlight Breakfast, după care Bogdan Șerban și Alexandru Anghel ne oferă niște motive pentru dans. Tot joi, Țapinarii & Fără Zahăr susțin un show la MȚR.

Marți seară, 18 aprilie, Merchandise (US) concertează în Club Control.

Pe 19 aprilie, în Hard Rock Cafe, concert Vița de Vie. Electric. În Expirat/Halele Carol se aude CTC.

Pe 20, dar și pe 21 aprilie au loc la Sala Palatului două noi concerte Pink Martini, prezenți alături de Storm Lange. Biletele se găsesc aici.

Între 20-23 aprilie are loc Festivalul de Film Internațional Cinepolitica, care va fi deschis de ultimul film al lui Andrzej Wajda, “Afterimage”.

În weekendul 21 – 23 aprilie are loc Startup Weekend Bucharest.

Vineri 21 aprilie, se-ntâmplă Elements Reunited: byron, The Mono Jacks, RATB, Travka, în Fratelli. Un concept total nou în România. Abia aștept! Tot în aceeași seară, în Voltage Bar îi puteți asculta pe cei de la Days of Confusion acustic. Din București ne mutăm în Cluj, în Form Space (unde am și fost în acest weekend) unde se ascultă Modestep.

Pe 22 aprilie: dacă nu ați alergat niciodată colorat, acum e momentul. The Color Run Dream Tour se oprește la București. Se lasă cu unicorni. Primul album al celor de la Diamonds are Forever se lansează sâmbătă seară, în B52. Tot pe 22 are loc și concertul de 20 de ani al celor de la OCS, cu mulți mulți prieteni muzicali faini în deschidere.

Aveți chef de shopping? Pe 22 și 23 aprilie puteți merge la Detox + Market 8, care are loc în A3.

Dacă nu ați băut prea mult sâmbătă seară, duminică pe 23 aprilie, de Sf. Gheorghe, aveți de alergat fie la Băneasa Trail Run, fie la Bucharest International 10k. Iar seara puteți merge liniștiți la teatru, la No Man’s Land.

Pe 24 aprilie, pentru un început de săptămână muzical cât mai în forță, avem primul concert Gregory Porter la București, organizat de Twin Arts, la Sala Palatului. De acolo fugim direct în Expirat, unde dăm cu urechile de primul album Eyedrops. Dacă nu vă place muzica (what?!) puteți mergeți la film cu DOR, să vedeți Varză, cartofi și alți demoni. Sigur, puteți merge chiar și de vă place muzica.

Miercurea, în mijlocul săptămânii, pe 26 aprilie, vă redescoperiți adolescența în Expirat/Halele Carol la concertul E.M.I.L. care își va face anul viitor majoratul. Pentru teatru trebuie să ne facem întotdeauna chef, așadar mergem la Două Loturi, în regia lui Alexandru Dabija și cu preferatul meu, Marius Manole. Sau revedem The History Boys, despre care am povestit aici.

Tot miercuri, în Club Control, cântă Otherside, un proiect muzical destul de interesant.

În Club Control, pe 27 aprilie, Șuie Paparude cei care au deschis seria concertelor BT Live, vor și închide live-urile din acest an.

Vreți la mare? Se deschide sezonul! Între 28 aprilie – 1 mai în Expirat, Vama Veche va poposi Food Truck Festival = food + music. Dacă aveți drum mai degrabă prin Constanța, puteți trece pe la Festival du Bonheur Pour les Gourmands.

Dacă totuși veți rămâne în București, pe 28 aprilie aveți parte de două concerte: în Quantic vor cânta Luna Amară, Wooldozer și Unflicted. Voi veți decide ce piese vor cânta cei de la Luna Amară, btw. În Hybrid Club, un nou loc de concerte, vor cânta The Amsterdams.

Pe 29 aprilie, pentru prima oară la București, va concerta Natalia Imbruglia, la Berăria H.

*articolul va fi actualizat. Aștept, de asemenea, și recomandările voastre.

Foto: VisualHunt

Comentezi?

comments

Related Post

2 Replies to “Recomandări: la ce evenimente mergem în aprilie”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.