Recomandările muzicale de marți (20 februarie)

Atenție! Se anunță un playlist cvasi-melancolic. Nu știu dacă e de la vreme – a venit astenia de primăvară mai devreme – sau pur și simplu așa s-a nimerit această alăturare muzicală. Ce e drept, dacă ești la birou, la căldură, nici că mai ai nevoie de altceva.

Așadar, acestea sunt recomandările penultimei zile de marți din februarie.

Moses Sumney – Plastic

Am descoperit piesa asta (lansată în 2014) în recomandările de pe last.fm. A fost nevoie să o ascult o singură dată ca apoi să-mi dau seama cât de mult îmi place timbrul vocal al solistului. Cum bine îl descria un prieten: parcă ar fi nepotul lui Ella Fitzgerald. Cât de multe pot face un om și o chitară. Atât de frumos și simplu.

Mi-ar plăcea să-l ascultăm pe Moses Sumney la o ediție Sofar în București.Isaac Delusion — How Much (You Want Her)

În ultima perioadă descopăr foarte mulți artiști francezi care îmi pică cu tronc. Prima trupă din această listă este Isaac Delusion, cu această piesă pe care te poți mișca relaxat cu un pahar de vin în mână, pe o plajă.

Is this love? Nu pot să vorbesc în numele altora, dar pentru mine a fost dragoste la prima vedere cu piesa asta. De asemenea, este singura din acest “playlist” de marți pe care s-ar putea să încercați să dansați pe scaun.

Ménage à Trois – South Seas

Într-una dintre sesiunile muzicale de pe nicecream.fm, această piesă mi-a atras atenția. Cei trei băieți (de unde și numele) s-au cunoscut într-un bar de gay din Manchester în timp ce făceau karaoke și au decis că vor să-și înființeze o trupă împreună. Și iată-i. După două EP-uri și un album plin de dream pop, eu i-am descoperit cu această piesă pe care aș putea să o ascult până dimineața. Și pe care v-o recomand cu drag.

The Boxer Rebellion – Here I Am

Cel de-al doilea single semnat The Boxer Rebellion de pe albumul care va apărea la finalul lunii martie este una dintre cele mai triste piese pe care am ascultat-o în ultima perioadă. Dar chiar și astfel, îmi doresc să ascult această piesă live pe 16 martie, în Club Fratelli.

De asemenea, stați pe aproape, pregătesc un concurs cu invitații la concert. Foarte curând!

Polo & Pan – Pays imaginaire

Pe Polo & Pan i-am ascultat pentru prima oară anul trecut, în timp ce bântuiam prin facebook. Și ce să vezi? Sunt tot un duo muzical francez de muzică electronică, apropo de ce spuneam mai sus.

M-am oprit la Pays Imaginaire, ultima piesă de pe albumul lansat de francezi anul trecut, din două motive: este foarte dreamy, iar mai apoi pentru că Debussy este unul dintre compozitorii mei preferați și îl puteți auzi pe fundalul acestei piese. Dacă v-a plăcut, vă recomand și Nana, e ceva mai energică.

Son Lux – The Fool You Need

De Son Lux am tot dat cu urechea, singuri sau în variantele cu Woodkid de la Montreux Jazz Festival. Acum o săptămână și un pic au lansat cel de-al cincilea lor album, pe care eu nu am reușit să îl ascult integral tocmai pentru că mi s-a părut că îi lipsește ceva.

În schimb, unul dintre colegii mei de birou a fost îndeajuns de convingător încât să-mi mai atragă atenția cu această piesă, care m-a prins mai întâi cu titlul și apoi cu ritmul. Tot albumul lor e de găsit pe Deezer. Poate îmi mai încerc și eu norocul cu el o dată.

Tom Misch – Water Baby (feat. Loyle Carner)

Pe Tom Misch l-am descoperit abia anul trecut, odată cu Jordan Rakei. Dar de atunci și până acum, cred că pe el l-am ascultat mai des și tind să cred că îmi și place mai mult.

Este unul dintre acei producători tineri care au cunoscut succesul încă de la început. Îmi doresc ca lucrurile să rămână astfel și de ce nu, să-mi ciulesc urechile la unul dintre concertele lui cât mai curând.

Bonus: Fritz Karlbrenner a scos un nou album. De găsit și ascultat pe Deezer.

Foto: Pexels

Comentezi?

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.