Re:Modelier, locul unde burgerul tău e cel mai bun

Probabil că nu este un mit și moldovencele chiar gătesc bine, doar că eu am apucat numai un sfert din ADN-ul din estul țării al familiei mele. Să presupunem că acesta este motivul pentru care nici măcar nu trebuie să stau prea mult prin bucătărie ca să îmi dau seama că eu și cu gătitul nu prea avem nici în clin, nici în mânecă.

Astfel că, pot să număr pe degetele de la o mână de câte ori am încercat să “gătesc burgeri”. Iar de fiecare dată, carnea e ori prea bine făcută (a se citi arsă), ori prea puțin făcută. Așa că prefer să merg să mănânc un burger bun în oraș, iar uneori și la prietena mea, Ștefania, care face niște burgeri delicioși.

De câteva luni bune (a se citi iarna trecută) tot încerc să ajung la frații Modelier. Abia pe undeva prin iunie am ajuns la Modelier, fratele mai mare, unde prima oară am mâncat un waffle imens cu nuttella și căpșuni, iar apoi, la a doua vizită, un burger. Acum aproape două săptămâni am ajuns și la fratele mai mic, Re:Modelier, care s-a deschis undeva prin noiembrie, anul trecut.

Undeva pe strada de unde mâncam cele mai bune merdenele când eram mică, pe Gina Patrichi 3 mai exact (zona Victoriei) se află o intrare micuță, un hol cu câteva scări și o bicicletă. În stânga se află barul + patru mese, iar la etaj nu am urcat, dar și acolo sunt câteva măsuțe și un bar, după spusele lui Revo.

Sunt mai multe locuri în București unde am mâncat burgeri buni, iar Re:Modelier este unul dintre ele. De ce? Pentru că e singurul loc din București (din ce știu eu) unde poți să-ți personalizezi burgerul așa cum îți dorești. Și trust me, sunt o mulțime de combinații. Începând cu tipul de carne, chifla, tipul de brânză, legumele, sosul. Lista arată cam așa:

Tot ce trebuie să faci este să-ți bifezi preferatele. Orice combinație nebunească îți trece prin minte pentru burgerul perfect. Eu am ales pâine cu susan, mayo, inițial alesesem tzatziki pentru că nu mă uitasem atent la toată lista, dar am șters și am ales aioli, rucola, castraveți murați, vită jamaica jerk extra spices, blue cheese (care e delicioasă) și ou ochi (pe care aleg să îl am în burger cam de fiecare dată).

Comanda nu durează deloc mult. Nici nu apuci bine să te dezmeticești și e deja pe masă. Singurul lucru de care m-aș putea “plânge” sunt cartofii. Nu că nu sunt buni, pentru că sunt (au și parmesan deasupra), ci nu sunt foarte mulți (carbs lover here). Dar porția este 5 lei, așa că nu am dreptul să comentez.

Sigur, dacă nu-ți dorești să pui cap la cap rețeta perfectă pentru burgerul tău, poți oricând să alegi din meniu una dintre opțiuni, 8 la număr și pe care le poți găsi aici. Pe lângă burger DYI, găsești și salate DYI. La fel, bifezi toate ingredientele pe care ți le dorești în salată. La capitolul băuturi găsești atât cafea (și to go, dacă dai o fugă pe la ei în timpul prânzului), bere, vin și chiar și niște digestive.

Concluzia? Dacă vrei să fii un mic chef și să-ți pregătești singur burgerul, poți să încerci experiența Re:Modelier. O să ți se pară chiar distractiv și fii sigur că burgerul făcut de tine va fi cel mai bun.

Comentezi?

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.