Șapte recomandări muzicale (08 martie)

Săptămâna asta chiar a venit primăvara și trebuie sărbătorită așa cum se cuvine. Și ce cadou mai frumos de bun venit putem să îi oferim acestui anotimp dacă nu muzica? Cu tot ce are ea mai bun la (aproape) finalul primei săptămâni din martie.

So, let the music play!

Jon Hopkins – Emerald Rush

Pe Jon Hopkins s-ar putea să-l știți fie din proiectul Imogen Heap, fie pur și simplu ca… Jon Hopkins. Cert este că după o pauză de cinci ani a revenit cu o piesă care anunță și viitorul album, Singularity.

Se pare că Emerald Rush este inspirată din experiențele de meditație și transă ale lui Hopkins și este o paletă de emoții și genuri muzicale. Un pic de ambiental în final, la solo-ul de pian, un pic de psihedelic, dar și tehno. Până când vom putea să ne bucurăm de întreg albumul (4 mai), vom avea ocazia să ascultăm o bună perioadă de timp această piesă.

Vestea bună: îl prindem și la Primavera!

Editors – Violence

Încă 1 zi până la lansarea noului album și încă mai primim teasere din partea celor la Editors. De data asta ne-am trezit cu varianta acustică a piesei care dă și titlul celui de-al șaselea album al englezilor, Violence. Una dintre marile mele bucurii de la acest album este că va conține No Sound but the Wind, o piesă pe care o ascult de ani buni și pe care aștept să o cânte la concerte și pe care îmi imaginez că o ascult într-o mașină decapotabilă, în timp ce merg cu viteză și-mi flutură părul în vânt…

P.s. am tras cu urechea la noul album. O să vă placă.

L’Imperatrice – Matahari

Despre L’Imperatrice cu siguranță m-ați mai auzit povestind. În weekend am avut și un schimb de două replici și două inimioare cu ei pe contul de Instagram – mare bucurie! – astfel că, merită cu atât mai mult să se afle în lista de recomandări din această săptămână.

Și-au lansat și albumul despre care povesteam în ianuarie, care din păcate conține doar cinci piese. Partea bună este că acest dream-pop specific francezilor este foarte atrăgător și poți asculta albumul #perepeat fără nici măcar să te deranjeze că piesele curg ca o poveste de câteva ore. Și asta nu e tot. Pe album este și o colaborare cu un artist pe care vi l-am recomandat luna trecută: Isaac Delusion. Se pare că nu e degeaba zicala: cine se aseamănă se adună.

Cât despre piesa Matahari, puteți să v-o imaginați pe însăși dansatoarea exotică atunci când o veți asculta.

ZHU & Tame Impala – My Life 

Ce colaborare interesantă! O alăturare un pic atipică, aș zice, muzica house a lui ZHU cu rock-ul semi-psihedelic al celor de la Tame Impala. Dar se pare că nu a ieșit deloc rău. ZHU a venit cu sunetele, iar pe Kevin Parker l-au lăsat să-și pună amprenta cu timbrul vocal, pe care îl recunoaștem deja cu ușurință.

Ultimul album al artistului chinezului-american a apărut în 2016, dar după toate piesele lansate în ultima perioadă, aș zice că e ceva putred în Danemarca, așa că mă aștept la mai multe colaborări interesante și pe următorul album.

Annie Bass & Christopher Port – Counting All

Cred că fiecare dintre noi are un prieten pe care îl admiră pentru că este primul care știe când apar toate piesele bune. Ei bine, dacă voi nu aveți, eu am, iar el a fost providerul acestei piese. Și îi mulțumesc pentru asta. Trebuie să recunosc faptul că niciunul dintre cei doi artiști nu mi-este cunoscut, însă piesa este ceea ce trebuie. E una dintre piesele alea liniștite pe care vrei să o auzi înainte să adormi, dar și când te trezești dimineața.

SG Lewis – Coming Up

Încă un artist din UK, da. Nu pot să spun că mi-i aleg după în funcție de asta, dar involuntar, tot ce-mi gâdilă urechile pare că vine, în ultima perioadă, din Franța sau UK. SG Lewis este un producător care a atras atenția multor nume mari din industrie (vezi Pharell, Justin Timberlake sau Disclosure). Și are și de ce.

Albumul va ieși în întregime pe 6 aprilie. A mai rămas un pic. Până atunci, să ne bucurăm de Coming Up. 

Bonus: byron a lansat un nou videoclip și o nouă piesă, pe numele-i: Anima. De ascultat.

Foto: Pexels

Comentezi?

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.