Șapte recomandări muzicale [13 februarie]

Dacă aș fi superstițioasă, aș spune că ziua asta nu va aduce nimic bun. Marți, 13. Cui îi trebuie? Dar pentru că a ieșit soarele și muzica din căști este atât de plăcută, mi se șoptește că ziua asta nu e chiar atât de rea precum se spune în popor.

Pe lângă asta, dacă este marți, este ziua de recomandări muzicale, așa că… e doar de bine.

Sufjan Stevens – Visions Of Gideon 

Chiar dacă nu este ea cea nominalizată la titlul pentru Best Original Song de la Oscarurile din acest an, pentru mine rămâne câștigătoare la titlul de cea mai frumoasă piesă care ar putea încheia un film, mai ales unul precum Call Me By Your NameSufjan Stevens a recunoscut că el nu a urmărit niciodată ceremonia de decernare a premiilor Oscar, însă anul ăsta, va trebui să fie acolo, ridicându-și, sper eu, titlul de câștigător.

Vă propun să mergeți întâi să vedeți filmul și apoi să ascultați piesa, ca să înțelegeți de ce este atât de puternică și frumoasă.

Haelos – Dust

O altă piesă pe care am descoperit-o ca soundtrack, de data asta într-un serial britanic, Lovesick (pe care de altfel vi-l și recomand pentru weekend-uri în care vreți doar să faceți binging), este și piesa celor de la Haelos, lansată în 2016. Dacă vi se pare că numele trupei vă este cunoscut, este adevărat. Au deschis festivalul Summer Well din același an. Senzația mea este că am ratat concertul, dar mă bucur totuși că am dat peste această minunată piesă

p.s. dacă treceți printr-o despărțire, de orice fel, piesa asta nu e pentru voi

Jorja Smith X Preditah – On My Mind

Nu e încă weekend, dar dacă ascultați piesa de mai sus o să vă puteți imagina foarte ușor că deja e vineri seară, iar voi sunteți undeva în drum spre unul dintre locurile voastre preferate – și nu acasă. Are o anumită energie pe care o descoperi de la prima ascultare.

Pe Jorja Smith este prima oară când o ascult, dar după aceasta piesă cu siguranță nu va fi și ultima.

George FitzGerald & Lil Silva – Roll Back

Cât de ușor se creează conexiunile între mine și Anglia. A trebuit să ascult piesa englezului George Fitzgerald o singură dată, într-un playlist de muzică electro chill, ca să apăs butonul repeat și să rămână așa o bună parte din zi.

Roll back este acea împletire muzicală cu care îți vei dori să te trezești dimineața sau să lucrezi în liniște la birou. Sunt curioasă ce alte piese de pe viitorul album al lui George Fitzgerald îmi vor trezi aceleași sentimente.

Wafia – Only Love

Sunt piese pe care le oprești chiar după primele 15 secunde, iar pe altele pe care le-ai lungi cu minute întregi doar pentru ca să nu se încheie atât de repede. Only Love este una dintre piesele pe care ai vrea să o prelungești la nesfârșit. Nici că poate fi mai simplă și mai frumoasă de atât.

Pe Wafia am descoperit-o cu Heartburn, tot într-unul dintre playlist-urile de pe Deezer, iar dacă vă va plăcea această piesă, cu siguranță veți da buzna și-n EP-ul ei lansat luna trecută. VIII

Downtown Party Network feat Eglė Sirvydytė – Space Me Out (Mario Basanov Remix)

Știți momentul ăla când începi să asculți un set și te oprești la prima piesă pentru că ți s-a părut că ai descoperit-o pe ea? Acea piesă specială pe care nu o mai poți opri. Așa mi s-a întâmplat mie cu remixul de mai jos, de care am dat aici și pe care l-am ținut #perepeat ore în șir.

Ceea ce vă doresc și dumneavoastră.

Bonus: Todd Terje – Johnny And Mary (feat Bryan Ferry)

Chiar dacă această piesă este pe internet de prin 2014, eu am făcut o obsesie pentru ea foarte de curând. Am adormit  ascultând-o într-o seară și mi-a cântat în vise de cel puțin 40 de ori. Cred că este piesa din ultimele zile în ale cărei versuri mă regăsesc cel mai mult, pentru că am toți am fost și Johnny și Mary la un moment dat.

Mulțumim, după patru ani, pentru această piesă, Todd Terje & Bryan Ferry.

Foto: Pexels 

Comentezi?

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.