Șapte recomandări muzicale (2 martie)

M-a prins primăvara, cel puțin în termeni calendaristici, cu acest playlist. Dar cu atât mai bine. Incepem luna martie cu muzică bună, pe care să o purtăm cu noi în călătoria asta (sper eu, plină de soare) numită primăvară.

La cât mai puține astenii!

Until The Ribbon Breaks – Count The Lightning

Una dintre cele mai frumoase piese ale acestei săptămâni vine de la Until The Ribbon Breaks. Recunosc, pot să număr pe degetele de la o mână de câte ori am ascultat UTRB, însă, mă spăl de păcate odată cu piesa asta, pe care am ascultat-o și continui să o ascult #perepeat.

Întâmplător sau nu, după intro-ul care deschide albumul, urmează Count The Ligtning, așadar, odată ce ascultați această minunată piesă probabil și restul albumului eponim o să vă fie pe plac.

The Blaze – Heaven

Trebuie să recunosc că unul dintre motivele pentru care mi-am și permis să întârzii cu acest articol este că am așteptat lansarea acestei piese, care mi-a și dat emoții la prima ascultare. The Blaze sunt descoperirea mea de la finalul lui 2017, duo-ul francez pe care mi l-am pus pe lista de la Primavera din acest an.

Piesa Heaven este însoțită și de un videoclip foarte bun, întocmai cum ne-au obișnuit cei de la The Blaze, care au fost felicitați de regizorul filmului Moonlight pentru ultimul lor video, Territory. Atât piesa, cât și videoclipul sunt în sine transmit niște stări nu foarte ușor de ignorat. Urmăriți-i, o să vă placă.

George FitzGerald & Bonobo – Outgrown

Despre George FitzGerald am apucat să vă mai povestesc în recomandările anterioare. Iar Bonobo… ei bine, e Bonobo, no more left to say, doar că vara asta îl puteți asculta la Untold.

Dar cum această colaborare care îi unește pe cei doi? Cu siguranță una dintre cele mai bune piese lansate în acest an, fără să exagerez. Este o piesă care te ajută foarte ușor să intri într-o stare de reverie, stare pentru care amândoi artiștii marșează.

Pe 9 martie George FitzGerald își lansează cel de-al doilea album și se înscrie pe lista mea de văzut la Primavera anul acesta.

Flight Facilities – Need you (feat. Nïka) 

I-am ratat pe băieții ăștia la Electric Castle acum niște ani și mi-a părut rău. Iar ultimele piese apărute nu fac decât să-mi adâncească acel cuțit în rană. Dacă penultima piesă lansată, Stranded, a fost în colaborare cu solista de la Broods, Georgia, cea mai recent lansată a rămas tot în familie, cu sora mai mică a Georgiei, Olivia aka Nïka.

Dacă vă place stilul Flight Facilities cu siguranță vă va pica cu tronc această piesă. Pe mine m-a prins de la prima ascultare.

P.s.v: dacă nu v-ați distrat cu mine cântând Flight Facilities de supărare, o puteți face aici.

Beach House – Lemon Glow

După ce am ascultat Beach House în ultimul an și jumătate și m-am declarat pe deplin mulțumită de toate lansările, când a apărut Lemon Glow și am spus: hmmm. Da, s-ar putea ca piesa asta să nu vă atragă atenția de la prima ascultare, dar odată ce îi acordați mai multă atenție, o să înceapă să vi se miște urechile și o să vă convingeți că merită păstrată o vreme pe repeat.

O să începeți (vorbesc din propria experiență) să o fredonați din neant și să o recunoașteți de la primele acorduri când o veți asculta prin baruri. Cu puțin noroc, îi vedem live la Primavera anul ăsta.

Giant Rooks – Bright Lies

La o primă vedere, ați spune că băieții ăștia s-au născut pe tărâmuri englezești. Atât din punct de vedere muzical, cât și al apariției lor “pe scenă”. Dar nu, Giant Rooks sunt niște nemți, puști care te surprind cu un stil muzical caracteristic vârstei, dar total surprinzător.

Trupa există de prin 2014, pe când băieții cred că aveau abia 17-18 ani, ceea ce înseamnă că au tot timpul să devină ceea ce își doresc, mai ales că au potențial. Iar Bright Lies este una dintre piesele pe care, mie personal, mi-ar fi plăcut să o aud la RadioIndieGen.

A.A.L (Against All Logic) – Some Kind Of Game

Save the best for last. Și anume una bucată piesă de pe albumul misterios, abia lansat, al tânărului Nicolas Jaar, sub pseudonimul Against All Logic. Am ascultat de cel puțin patru ori albumul cap-coadă și de fiecare dată m-am oprit la Some Kind of Game.

Pentru Jaar am făcut o “pasiune” destul de recent, iar acum, acest album, care are un sound mai groovy decât restul compozițiilor cu care ne-a obișnuit, este perfect pentru drumul de dimineață de acasă la birou, dar și pentru niște seri de dans într-un club.

Bonus: Chvrches a lansat o piesă cu Matt Berninger (The National). Dați-i play de aici. Viitorul albumul al Chvrches se numește Love is dead și se lansează în preajma zilei mele de naștere. Ceva îmi spune că o să-mi placă.

Foto: Pexels

Comentezi?

comments

Related Post

1 Reply to “Șapte recomandări muzicale (2 martie)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.