Școala Media FEM, singura școală independentă de jurnalism din România

În clasa a 12-a, după ce am ‘compus’ un text pe care urma să-l susțin în fața clasei, profesoara de română de la vremea aceea mi-a spus: tu sigur te duci la Jurnalism, nu? Am afirmat sus și tare că da, că acolo voi da admiterea. Bineînțeles, cumva, am ajuns la Jurnalism, dar am intrat pe locurile de taxă, și nu am rămas.

Nu știu dacă-mi pare rău sau nu. Încerc să nu mă mai uit în spate și să-mi ‘plâng’ alegerile făcute. Cumva am reușit să mă afirm într-un spațiu al meu, chiar să scriu și texte pentru alte site-uri. Bineînțeles, asta nu mă face mai mult sau mai puțin jurnalist, deoarece pentru asta e nevoie de muncă pe teren și de research la greu.

Dar ce-i drept, nici o facultate unde se predă doar teorie nu te face jurnalist. O diplomă nu reprezintă nimic atâta vreme cât ceea ce ai învățat nu ai aplicat. De aceea pentru cei care se-ntreabă dacă pot să o ia de la capăt într-un alt domeniu, dacă vor să repare ceea ce nu le-a reușit cândva, există școli de jurnalism, și nu oricum, ci jurnalism aplicat. Una dintre ele este Școala de Media FEM, de altfel singura școală independentă de jurnalism din România.

Niște oameni pasionați, după ceva de ani de experiență și muncă pe teren s-au gândit că ar fi frumos ca și cei care și-au dorit, dar nu au avut oportunitatea, să ofere calificare sau/și recalifacare celor activi sau celor care-și doresc să intre în această comunitate. Așa că, acest proiect este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, pentru că niște oameni cred foarte tare în ceea ce fac.

Și pentru că stereotipurile de genul: doar bărbații pot fi camerameni, pentru că echipamentul este prea greu de cărat și numai femeile pot fi machiori , încă mai există, înființarea acestei Școli de Jurnalism Media FEM vrea să-nlăture aceste stereotipuri.

Cursanții vor fi pregătiți pentru meseriile care susțin activitățile de bază din domeniul mass-media. Se dorește creșterea  nivelului de competenţe profesionale a 852 de femei şi experţi mass-media în domeniul serviciilor mass media şi conexe, competenţe ce le vor facilita accesul pe piaţa regională, naţională şi europeană de profil.

Există cursuri de calificare: cameraman-fotoreporter – 96 de locuri gratuite, machior – 60 de locuri gratuite, cosmetician – 44 de locuri gratuite, coafor – 122 de locuri gratuite, operator introducere, prelucrare și validare date – 194 de locuri gratuite

de specializare: reporter TV – 92 de locuri gratuite, redactor – 36 de locuri gratuite, editor imagine – 48 de locuri gratuite, regizor emisie – 20 de locuri gratuite

și de informare: 140 de experți mass media instruiți în domeniul egalității de șanse.

Participanții vor avea la finalul cursurilor abilități antreprenoriale, de comunicare și relaționare, precum și abilități de planificare și realizare a obiectivelor stabilite. Școala are în vedere nevoia de a învăța să gestioneze situații de stres, să echilibreze sfera personală cu cea profesională și să învețe metode de lucru prin care să respecte principiul egalității de șanse.

Pot spune că, în decursul vizitei mele la Școala Media FEM am luat și eu parte la unul dintre cursuri, acela de make-up de televiziune, susținut de Marian Tănase. După ce am fost machiată am arătat așa:

“Ca să pari şi tu femeie.” Make-up făcut de Marian Tanase #mediaFEM

Posted by Andra Nicula on Tuesday, April 7, 2015

Acum, trebuie să vă mai zic cât de profesioniști sunt profesorii care predau aici?

Ce e și mai interesant e că, Școala Media FEM organizează 5 workshopuri a câte 5 întâlniri cu grupuri de 15-20 de studenți/ specialiști mass-media care sunt interesați să afle și mai multe despre acest domeniu: public speaking, creative writing, storytelling, reportaj TV și media relations.

La aceste workshop-uri vă puteți înscrie și voi la adresa mediafem@blockbustermedia.ro.

Mai multe detalii despre ce fac oamenii ăștia, găsiți pe site-ul lor. Puteți oricând să-i contactați. Sunt drăguți și vă vor răspunde.

Comentezi?

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.