Slowly sau unde sunt scrisorile de altă dată?

– Ce faci?

– Scriu scrisori. Tu?

– Scrisori de recomandare?

– Nu, scrisori într-o aplicație în care te conversezi cu străini. Un fel de Pen Pals. 

– What year is this? 

Pe vremea când mIRC-ul și chat-ul de la DC++ erau cam singurele canale de comunicare unde mai puteai să te împrietenești cu vecinătatea, aveam și eu doi pen pals, cum îi denumeau cărțile de engleză – o Andra în Alba-Iulia și un Bogdan în Constanța. Și ne scriam destul de des scrisori, cu stiloul sau cu un pix colorat, pe foile rupte de prin caiete pe care le începeam și pe care nu reușeam să le umplem până la vacanța de vară. Tot prin școala generală îi mai scriam și celei mai bune prietene, cu care, de altfel, împărțeam și banca, sticle de Coca-Cola, o inimioară de tip medalion și multe altele.

Image result for slowly

Mai târziu, prin liceu, aveam caiete/agende în care corespondam cu două dintre prietenele mele de pe atunci. Scriam, desenam, ne povesteam una alta. Era ca un jurnal pe care-l împărțeam și pe ale căror file ne puneam gândurile.

De atunci și până acum, nu prea mai am scris scrisori. Nici măcar dintr-acelea de despărțire. Poate doar vederi, din când în când. Însă, acum câteva săptămâni am văzut un Instastory (îmi pare rău că nu-mi amintesc la cine, că i-aș mulțumi acum) cu o recomandare a acestei aplicații despre care urmează să vă povestesc: Slowly.

Aplicația este gratuită și destul de simplă: îți faci cont, îți alegi câteva interese și apoi începi să te conversezi cu oameni dintr-o listă predefinită de țări. Ceea ce face interesantă această aplicație este că nu ai acces decât la câteva dintre datele utilizatorului. Numele/Nickname-ul, vârsta, data de naștere, o scurtă descriere, o listă de interese și țara din care provine. Există și o opțiune de Photo sharing, dar pe care eu nu am încercat-o încă și o opțiune de Auto-Match. Eu am preferat să-mi aleg oamenii în funcție de descrierile pe care le aveau sau de țările în care locuiau.

Sigur, veți spune: da, dar nu e același lucru. Nu se compară cu scrisorile scrise frumos, cu stiloul, ca în vremurile de altă dată. Sigur că nu. Dar Slowly are o caracteristică pe care nu o regăsești la celelalte aplicații care ne permit comunicarea de tip instant message. Și anume, timpul în care celălalt primește scrisoarea ta este estimat în funcție de distanța față de tine.

De exemplu, o scrisoare pe care vrei să o trimiți în Germania/Italia, va ajunge în 4-5 ore. Una trimisă în România ar putea ajunge în 30 minute sau chiar în 2 ore. Așadar, cu cât destinatarul tău e mai departe, cu atât mai greu ajunge scrisoarea la el, ceea ce face conversația mai interesantă și mai misterioasă și reușește să ne mai educe, măcar un pic, în ceea ce privește acest schimb instant de mesaje ca în alte aplicații. Când urmează să primești o scrisoare ești notificat de aplicație cu numele destinatarului, locul de unde se trimite scrisoarea și timpul estimat în care o vei putea deschide.

Parol că veți da de oameni cel puțin interesanți și vă veți surprinde plăcut. Ce-i drept, dacă ajugi să te conversezi cu cineva la un nivel ceva mai intens, o să-ți dai seama că din câteva minute pe care le petreceai înainte pe aplicație, ajungi să petreci cel puțin o oră scriind o scrisoare. Pentru că da, oamenii care nu se cunosc pot avea multe destăinuiri.

Tips & tricks: dacă te decizi să-ți instalezi aplicația, scrie scrisoarea într-un word, la laptop, apoi copiaz-o în aplicație. Poți să scrii mai ușor și mult mai repede. Cel puțin în cazul scrisorilor foarte lungi.

Comentezi?

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.