Sous le ciel de Paris – Vlad Eftenie @ F64

28 mai 2014. Am ajuns cu autocarul din Bruxelles în Paris. De cum am intrat în oraș, am simțit cum se aglomerează. Am stat ceva timp pe un pod și deja mă simțeam ca-n București. Dar am trecut cu vederea foarte repede pentru că eram prea entuziasmată.

3 zile m-am plimbat prin orașul iubirii, despre care o să vă mai povestesc, am făcut și febră musculară. Nu ai timpul necesar să te plimbi pe toate străduțele într-un timp atât de scurt. Dar aerul frumos al Parisului te prinde și îți dai seama că e un oraș care merită o vizită, în ciuda aglomerației.

Pentru cei care nu au ajuns la Paris, pentru cei care vor să ajungă acolo și vor un teaser, le fac o invitație. Pe 14 iulie, săptămâna ce urmează, s-a ivit ocazia, pentru un om pe care-l îndrăgesc foarte tare, să facă o expoziție sub numele de Sous le ciel de Paris. Expoziția va avea loc la F64.

F64, alături de Air France ne va prezenta capitala Franței în fotografiile omului de care vă menționam mai sus, Vlad Eftenie. Luni, 14 iulie, începând cu ora 19:00, vom merge într-o călătorie numită Sous le ciel de Paris.

afis Paris

Aventura lui Vlad Eftenie a început cu sute de kilometri parcurşi la pas, fără muzee, fără timp pentru distracţie, fiind dedicat exclusiv pasiunii sale pentru fotografia de stradă. Curios şi neobosit, a cercetat fiecare metru de oraş, fiecare privire întalnită, fiecare anotimp. A surprins mii de cadre, păstrând esenţialul, un strop cu aromă de Paris, de viaţă, de atemporalitate. Imaginile, ce vor fi expuse în cadrul vernisajului, sunt lucrate pe film, surprinse în perioada 2005-2013, în adevarate imersiuni fotografice urbane.

“Loc favorit de fotografiat, Parisul se dezvăluie pas cu pas, an de an, pe măsură ce privirea reuşeşte să devină mai profundă. Planurile oraşului sunt dezasamblate şi recompuse, urmărind dimensiuni spaţiale, temporale şi un plan emoţional care transformă experienţa de la faţa locului, în poveşti vizuale” a declarat Vlad Eftenie.

Cele 22 de imagini sunt prezentate în premieră într-o expoziţie în România, acestea făcând parte din expoziţii itinerante vizionate pe simeze până în prezent doar la Berlin, Lisabona, Toulouse şi Padova. Pentru publicul român, va fi prima ocazie de a le putea privi de aproape, într-un format grafic ideal, care capătă substanţă. De asemenea, peste 150 de imagini proiectate vor acompania privitorii în călătoria prin Paris.

Dacă nu l-ați urmărit până acum pe Vlad, o puteți face pe contul lui de Facebook, pe Instagram dar și pe blog.

Evenimentul îl găsiți aici.

Comentezi?

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.