Stradale – locul unde te reîndrăgostești de Street Food

Nefiind un om care lucrează într-o clădire de birouri, pot doar să presupun că, undeva în jurul prânzului, se aude de undeva o voce care strigă ca să se audă bine: noi ce mâncăm azi?

Sunt destul de mulți cei care se plâng că nu știu ce să mai mănânce la prânz, mai ales dacă birourile lor se află într-o parte a Bucureștiului unde restaurantele se găsesc mai greu sau deloc. Imediat lângă Casa Presei, în clădirea Bucharest Business Park (Șoseaua București-Ploiești, nr 1A), în corpul A, undeva la parter, se află un locșor în care ți-ai dori cu siguranță să-ți iei prânzul.

Stradale.

Miercuri seară i-am călcat și eu pragul, după cum bine știți.

New place in town #stradale

A photo posted by Andra Nicula (@andranicula) on

Și mi-a plăcut foarte mult.

Chef Foa, Executive Chef Flavours Food Design, mizează foarte mult pe design-ul restaurantului, și cred că are și de ce. Cu o suprafață de 600 m pătrați, cu geamuri mari, așadar, lumină cât cuprinde, 180 de locuri, la mese sau pe scaune tip bar, cu sau fără vedere la stradă, Stradale e mixul de restaurant de street food și live cooking. Pentru cei mai grăbiți, deși ar fi păcat să nu luați prânzul acolo, există și opțiunea de express take away. Pe timpul prânzului se vor putea servi cam 600 de persoane.

În premieră în România, Stradale va avea un Robata Grill, folosit și-n bucătăria japoneză și un Tandoor Oven, special pentru zona de live cooking.

Mâncarea e foarte bună și deloc pretențioasă, la un preț bun, pe care și-l poate permite oricine care vrea să ia prânzul-n oraș, ne-a promis Chef Foa. E un contrast foarte plăcut între cum arată locul și simplitatea mâncării. Am mâncat un orez cu curry demențial! Și ce mi-a plăcut cel mai mult? Cum e servită. În mici crăticioare smălțuite, în regim de împinge tava.

Dacă v-ați întrebat și cine gătește la Stradale, iată-i. Echipa Flavours, pe care-i mai găsiți gătind și la Biutiful și Fratelli Espresso Bar.

stradale2

Și dacă v-am făcut poftă, vă las doar cu partea dulce a ceea ce veți putea mânca și voi la Stradale dacă mergeți începând cu 31 martie, când se va deschide oficial. Multă vanilie și cocos! Foarte bun!

10409003_896616143693699_1851364434544188423_n

Comentezi?

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.