Tintag te ajută să nu-ți mai pierzi obiectele dragi

Într-o zi o să-ți pierzi și capul (și nu după vreun băiat, aș adăuga eu), și dacă fizic ar fi posibil, cu siguranță mi s-ar întâmpla. De fiecare dată când pierd ceva și îi povestesc despre asta, mămaie vine cu replica de mai sus.

De la chei, acte, bani, ochelari, abonamente de ratb şi metrou, până la pantaloni uitați pe o bară a la un complex sportiv (aveam mai puțin de 14 ani, da?!) şi câte un lucru uitat în fiecare excursie sau plecare pe care o făceam din oraş. Aş putea înşira la nesfârşit obiectele pe care le-am pierdut în cei 26 de ani de existență, fără să mă simt măcar uşurată.

Cineva însă, s-a gândit că e important să-ți găsești foarte ușor obiectele pierdute sau rătăcite prin casă, așa că a inventat Tintag. Și ce credeți? E un produs 100% românesc, meșterit și gândit în iubitul meu oraș, Cluj de doi antreprenori. Și nu oricum, ci printr-un proiect de crowdfunding.

De Tintag am auzit acum vreo doi ani, la Webstock. Ce știam despre el era că tocmai fusese lansat, și dacă nu mă-nșel, chiar atunci apăruse pentru prima oară la un eveniment. Dar pentru că tehnologia-mi dă bătăi de cap uneorinu i-am acordat foarte mare importanță. Apoi am mai tot văzut dispozitivul pe la băieții de la ClujX și mi-a atras atenția.

Ce e Tintag? 

Cred că v-ați dat seama că tag este clar partea din nume care reprezintă localizarea. Așadar, Tintag e un dispozitiv foarte micuț care-ți localizează obiectele pierdute. Poți să-l atașezi la diverse obiecte, de la chei, la rucsacuri, la zgarda animalului de companie etc. Și dacă vrei să fii un părinte responsabil, poți chiar să vezi unde se află copilul tău, atașându-i dispozitivul de rucsac (fără să-l observe, doar).

Cum funcționează?

Ca să poți folosi Tintag, trebuie să ai aplicația instalată, care e gratuită atât în Google Play, cât și în App Store și să activezi bluetooth-ul. Dispozitivul poate fi localizat dacă intră în raza de acțiune a unui alt utilizator care are aplicația sau printr-un hotspot (care scanează 24/7 tintag-urile). Datele sunt procesate pe server, iar tu primești în timp real ultima locație unde a fost detectat obiectul.

Poți să te conectezi la Tintag cu ajutorul telefonului și să-l faci să emită semnale sonore și vizuale. Există chiar și un perimetru pe care-l poți stabili și să știi dacă device-ul a ieșit în afara lui.

De ce e un device deștept 

  • Dacă cumva ți-ai rătăcit telefonul, poți să apeși butonul de pe Tintag ca să-ți faci telefonul să sune
  • Detectează obiectul până la 100 m
  • Se încarcă foarte ușor, nu are nevoie de baterii, ci doar de cablul USB
  • Folosește și led și un bipăit, ca să vezi exact unde ai obiectul. Deci, dacă ești o doamnă și ți-ai pierdut telefonul prin geantă, e întuneric și nu-l găsești, poți foarte ușor să apeși pe butonul de la Tintag și să-l găsești
  • E waterproof, deci, foarte bine-l poți folosi și la concerte/festivaluri
  • E atât de mic încât nici nu se observă
  • Poți să urmărești cât mai multe obiecte

De unde-l cumpăr

Îl găsești pe Emag, în mod normal la 129, 00 lei, dar as we speak la trei dintre culori (alb, roșu, albastru) e o reducere de 30%, și poți să-l găsești cu 90 lei.

De ce îl folosesc

În principiu pentru că mereu pierd câte ceva prin casă. Mereu întreb: unde e aia, unde e cealaltă și cred că dispozitivul ăsta micuț ajută. Cu atât mai mult cu cât îl iei cu tine în călătorii.

Comentezi?

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.