Top 10 căutări din România pe Shazam

După ce am văzut topul de căutări de pe Shazam, am realizat că eu (și spun asta cu mândrie), nu sunt în majoritatea utilizatorilor de Shazam din România pentru că nu ascult deloc aceeași muzică pe care o ascultă ei. Cred că din tot topul 100 (găsiți topul în întregime aici), sunt mai puțin de 10 piese pe care să le ascult sau care să-mi placă.

shazam1

Evident, gusturile nu se discută *sau da?, dar cumva asta influențează foarte tare posibilitatea venirii în România a unor artiști, pentru că nu există public pentru ei. Nu spun că Shazam ar spune calitatea (acum sunt răutăcioasă) muzicii pe care o ascultă românul, dar în principiu e una dintre modalitățile de a afla care-s preferințele. Și mi se pare că pierdem foarte mult și ne plângem degeaba când spunem că nu vin trupe pe care ni le dorim în România, pentru că știm și noi cât de mare ar fi prezența la astfel de concerte.

Observăm foarte multă muzică electronică, dar nici măcar de calitate, muzică românească – una dintre piesele Innei și binecunoscuta Nu plânge Ana, de care cred că s-a săturat și cel care nu a ascultat-o decât în treacăt, din greșeală, și alte piese pe care le știu deja sau nu le-aș căuta pe Shazam, pentru că nu-mi plac. Sunt cam toate trupele și melodiile pe care le difuzează radiourile din România. Iar cum nu prea mai sunt radiouri cu muzică decentă în fm…trageți voi singurei concluzia. Plus că, aceeași problemă ar putea fi și-n majoritatea cluburilor din orașe, unde muzica pe care o asculți e de dansat –> genul ăsta de muzică. Dar vă asigur că există și altfel de muzică pe care poți dansa.

Sunt uimită în schimb, că am găsit Glass Animals în top-ul 100, dar nu e suficient. Bine, și Hozier. Dar în rest, n-am fost deloc impresionată.

Bine, există și oameni care ascultă muzică pe gustul meu, dar probabil ei nu sunt pe Shazam. Dacă sunt, cu siguranță muzica pe care o ascultă nu e atât de mainstream încât să apară-n top. Oricum, e loc de mult mai bine, zic eu. Mi-ar plăcea ca lucrurile să se schimbe ca să ne putem bucura de apariții mai mari și mai interesante la concerte și la festivaluri.

Fair enough, nu?

Foto: Digital Trends

Comentezi?

comments

Related Post

2 Replies to “Top 10 căutări din România pe Shazam”

  1. Pai sa folosim Shazam mai des, zic. De ceva vreme folosesc SoundHound pentru ca nu este limitat, insa Shazam parca se descurca mai bine si gasea o melodie putin mai repede.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.