A trecut un an. Un an de VERSus

– Și? Cum e la radio? Ce faceți voi în fiecare zi acolo? 

– Îți place la radio?

Nu prea v-am mai ascultat emisiunile, dar ai o voce drăguță tare.

Trecerea timpului poate că e sinonimă cu îmbătrânirea, dar de data asta e sinonimă cu momentele în care m-am relaxat (la început, mai puțin, dar pe parcurs din ce în ce mai mult) în spatele unui microfon. Momentele în care am răsuflat ușurată când am reușit să nu mă bâlbâi prea tare, momentele în care am recomandat un eveniment la care cineva a mers, când i-am invitat să asculte o piesă care le-a plăcut, momentele în care am bucurat pe cineva sau în care am simțit că fac ceva bine. E sinonimă cu VERSus.

A trecut un an de când am început să dezbat cu Adrian ce melodii trebuie să intre la Instanța Săptămânii și care nu, a trecut un an de când m-am blocat în fața microfonului pentru că nu mai știu ce urma să spun. A trecut un an de când eram nesigură și instabilă emoțional în fața…nimănui. Doar în fața a unui microfon și a unor oameni care presupuneam că mă aud.

Anul trecut, pe 8 mai, eu și Adrian ne luăm inima în dinți și vorbeam despre ce credeam noi că e mai bine. Am început ușor, apoi am continuat să creștem, frumos spunem noi. Nu e un job, e o plăcere. E fuga cu care-ți faci playlistul înainte de emisiune, e researchul de trupe noi din săptămâna respectivă. E chiar și dorul pe care-l ai atunci când pleci din oraș și le spui oamenilor că nu te mai ascultă la radio vinerea asta. E mai mult de atât, dar cred că sentimentele astea nu le poți explica, le poți lăsa să se vadă în ceea ce faci.

Totul a început dintr-o joacă, pe care am luat-o în serios și pe care o facem cu plăcere. E plăcut atunci când primești feedback de la câțiva prieteni care te ascultă în timp ce muncesc sau când își scriu eseurile. Și mai plăcut e atunci când îți spune cineva: te ascult vinerea asta? sau Ea e fata pe care o ascultăm vinerea la RadioIndieGen sau când știi că vocea ta ar putea auzi-o niște străini într-un bar de unde se aude pe fundal radioul care devine job, cum cred oamenii, vinerea de la 11.

A trecut un an. Și mulțumesc. Celor care au ascultat VERSus de mai multe ori, celor care au ascultat o dată și celor care nu ne-au ascultat niciodată. Am învățat multe, dar cea mai bună învățătură este că: totul se aude. Că vocea te trădează. Oamenii știu când ai venit obosit sau plictisit, știu când ești nervos, când ești nesigur și neliniștit sau când te-ai trezit prea târziu sau prea devreme. Și cu toate astea, îți place ce faci și nu ai renunța la asta.

A trecut un an și mai vreau încă unul și încă unul…

VERSus1AN

VERSus, 3…2…!! Program cu disciplină de weekend, dirijat de Andra și Adi. 

Comentezi?

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.