“Trecutul e doar o poveste pe care ne-o spunem nouă.”

her

De cele mai multe ori ne întoarcem în trecut și ne imaginăm că schimbăm niște evenimente, că păstrăm sau ne completăm viețile cu oameni care au dispărut de lângă noi sau care nu ne-au fost alături niciodată. Ne mințim că suntem fericiți, că am făcut alegerile corecte și ne mințim atât de bine uneori, încât începem să credem că e real. Dar nu e, nu? Și apoi ne pierdem în scenarii. Noi doi împreună. Noi doi separat. Apar întrebările. Cum ar fi dacă.. ce s-ar fi întâmplat dacă nu.. etc.

We ask you a simple question. Who are you? What could you be? Where are you going? What is out there?  What are the possibilities?

Theodore Twombly (Joaquin Pheonix)  trăiește printre scrisorile de dragoste pe care le scrie pentru cupluri. A trăit și el, nu demult, o iubire ca cele pe care le scrie, însă acum suferă după despărțirea de soția lui. Undeva într-o lume aproape sci-fi, unde scrisorile se scriu fără să fii nevoit să le scrii, ci doar să le spui să se scrie, unde ecranele apar de nicăieri în fața ta în mijlocul orașului și sistemele de operare au suflete, trăiește și Samantha (Scarlett Johansson), vocea sistemului de operare pe care Theodore îl achiziționează după depresia cauzată de despărțire. Dar pentru că ne complicăm viețile îndrăgostindu-ne de lucruri care nu există, de oameni care nu pot să se îndrăgostească de noi, renunțăm la ce ne făcea cândva fericiți. Și trebuie să o luăm de la capăt.

Her o povestioară interesantă. Despre viitor, despre noi, despre alegerile pe care le facem și despre legăturile pe care ni le construim.

Mai spun doar atât. 5 nominalizări la Oscar, a câștigat Best Screenplay – Motion Picture la Golden Globes, și alte premii pe la festivaluri, și ce e cel mai frumos, este că soundtrack-ul conține numai piese scrise de Arcade Fire pe care le puteți asculta și voi aici.

Comentezi?

comments

Related Post

6 Replies to ““Trecutul e doar o poveste pe care ne-o spunem nouă.””

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.