Tu ai vrea să fii plătit să NU te duci la birou?

Vă-ntreb: cum ar fi ca, timp de 3 luni de zile, să mergeți în locuri pe care nu ați apucat să le vizitați până acum și să faceți lucruri pe care v-ați dorit dintotdeauna să le faceți, dar nu s-a ivit ocazia? E utopie? Nu, chiar se-ntâmplă.

La întâlnirea cu Fred Cook, CEO-ul Golin, am aflat că există un program de internship, numit Unternship la ei în agenție care plătește tinerii să NU meargă la birou, repet, să NU meargă la birou, ci să plece-n lume și să trăiască experiențe care vor avea un impact atât personal, cât și profesional asupra sa.

Toată această idee a plecat de la stilul de viață pe care Fred l-a avut înainte de job-ul de CEO. El a trăit pe parcursul anilor experiențe diferite, a avut nenumărate job-uri care l-au ajutat să crească și să se deschidă și mai mult spre ceea ce vrea, și anume PR.

După Marea Britanie și USA, pentru că în România există potențial de creștere în acest domeniu, Golin lansează și aici programul Unternship care este de fapt un anti-internship, un program care-i încurajează pe tineri să aducă experiențe din afara biroului pe care să le folosească mai apoi în dezvoltarea lor profesională. La sfârșitul celor 3 luni, norocosul/norocoasa va primi un job full-time în agenție.

Calitățile pe care trebuie să le aibă cei care aplică la postul de Untern? Să fie creativ, pasionat, ambițios, carismatic, motivat, aventuros și energic. Mi se pare și firesc să fie așa, trebuie să fii convingător pentru a fi plătit să NU vii la birou. Într-un cuvânt, trebuie să fii neconvențional.

Dacă ești interesat de această provocare, trimite un mail la amehedintu@golin.com (data limită: 31 iulie) și motivează: De ce vrei să fii Untern?, iar apoi propune care ar fi experiențele pe care le-ai încerca dacă ai fi tu cel acceptat. Te poți înscrie pe baza unei scrisori de motivație, a unei prezentări ilustrate, un material video sau de ce nu, chiar și o melodie, ideal ar fi să fie cât mai nebunesc ca să fie convingător.

Pe 14 august vor fi anunțați cei mai buni 5 canditați care vor susține mai apoi o serie de interviuri și probe practice în perioada 17 august – 11 septembrie. Cele 3 luni de Unternship se vor desfășura între 1 octombrie și 31 decembrie, iar câștigătorul va avea posibilitatea să revină la Golin în postura de angajat full-time imediat după 1 ianuarie.

Cam cât de frumos și ireal sună?:)

Comentezi?

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.