Tu când ai visat ultima oară atât de departe? EFdeN la competiția din Dubai

Matematica și fizica. Două dintre materiile la care eram prietenă doar cu profesorii. Cel puțin profesoara de matematică din școala generală, care m-a făcut să-mi doresc să învăț doar pentru că era un dascăl atât de bun; profesorul de fizică din școala generală, un om prea blând care a înțeles de la început că fizica nu este și nu va fi vreodată materia mea preferată, și nu în ultimul rând, profesoara de fizică din liceu ale căror ore erau o plăcere tocmai pentru că știa să ne facă să ne bucurăm de această materie deloc ușoară.

Când l-am cunoscut pe Claudiu Butacu, în decembrie 2015, a fost și prima oară când am aflat despre EFdeN. El? Un foarte bun povestitor. Un tip inteligent și amuzant care nu mai înceta să vorbească. La început despre orice, mai apoi despre proiectul său personal. Entuziasmul cu care discuta despre lucrurile pe care le face, despre echipa pe care își dorește să o mărească și despre proiectele viitoare la care speră a fost contagios chiar și pentru mine, o nepasionată. Proiectul? Măreț, cu un real potențial, realizat cu multă ambiție și determinare.

Am ajuns acasă (pe Claudiu l-am cunoscut în cadrul unei tabere de social media) și le-am povestit câtorva prieteni care terminaseră Politehnica despre proiectul EFdeN, proiect care a pornit de la dorința unor tineri arhitecți, ingineri și urbaniști care au vrut să demonstreze că pot să facă ceva cu adevărat util pe viitor: o casă sustenabilă, verde și inteligentă. O casă solară. Lesne de spus că întrebările de tipul ”fac angajări?” au apărut imediat.

 EFdeN pleacă astăzi la competiția Solar Decathlon din Dubai

Trei ani mai târziu, EFdeN se pregatește să participe la cea mai importantă competiție internațională de case solare, care se desfășoară în Dubai. Astăzi ei vor pleca spre orașul din Emirate, unde vor concura cu 15 echipe din alte 11 țări.

Obiectivul lor? Să mute casă solară din București în Dubai, reconstruind-o în timp record pentru a-i demonstra utilitatea și capabilitățile sustenabile.

Obiectivul nostru: să îi ajutăm cu donații care să susțină prezența întregii echipe de studenți la Dubai și de a le asigura mijloacele pentru a concura cot la cot cu proiecte care au resurse mult mai mari.

Cum și unde? Poți dona foarte ușor prin cont PayPal sau cu cardul (via PayPal). Aici găsești toate detaliile de care ai nevoie. Dacă ai un blog, te poți implica și tu, donând un banner sau o postare pentru a susține EFdeN. Mai multe informații găsești aici.

Deja peste 100 de companii susțin prezența lor în Dubai, însă nu este suficient. Ei mai au nevoie, în acest moment, de 300.000 euro pentru a îl duce până la capăt: a transporta echipa și casa în Dubai și a participa în competiția și apoi a se întoarce în România. Iar eu știu că îi vor putea strânge.

Revin la întrebarea din titlu: tu când ai visat ultima oară atât de departe? Ei sunt atât de aproape de a-și atinge visul. Îi ajutăm?

Comentezi?

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.