Un an de Prezent. Cu Eyedrops.

Au trecut aproape 365 de zile și mi-am dat seama că nu am apucat să povestesc despre una dintre cele mai mai mari bucurii muzicale ale mele de anul trecut.

24 aprilie 2017. Eram în Expirat la lansarea primului material discografic semnat Eyedrops. Țineam Prezent în mână, așteptam concertul și începusem să citesc numele celor cărora trupa le mulțumea pentru că au ajutat cumva la apariția acelui album. Peste câteva zeci de secunde m-am zărit și eu pe listă.

Cred că este de la sine înțeles sentimentul de bucurie pe care l-am avut când mi-am văzut numele acolo. Să știi că singurul lucru pe care l-ai făcut a fost să susții, în felul tău, muzica pe care o asculți și care îți place și că ești răsplătit astfel… este încă o dovadă că muzica e mai mult decât se aude. Mulțumesc!

Așadar, mâine se va împlini deja un an de Prezent, poate cel mai lung sens pe care i-l putem acorda acestui cuvânt. Un prezent care ne mai bântuie și care ne lasă de fiecare dată să ne bucurăm de el așa se cum se cuvine. Un prezent care nu pleacă și pe care îl găsim aproape de fiecare dată în forme diferite. Un prezent scris pe niște suflete, ulterior pe niște foi de hârtie, apoi pe alte suflete. Un prezent trecut și mereu viitor.

Cum a arătat pentru mine acest an de Prezent? Cam ca în cele ce urmează.

La doar o lună de la lansarea din Expirat am avut parte de un nou concert Eyedrops, în aer liber, care, din păcate, s-a încheiat la doar o oră distanță de ziua mea de naștere, dar care a fost un cadou perfect. 26 mai, Femei pe Mătăsari.

Surpriză! Unul dintre concertele aniversare de la Sofar Sounds Bucharest, s-a întâmplat să fie chiar al celor de la Eyedrops. Ce moment mai frumos decât să asculți muzica lor alături de niște oameni care au venit acolo ca să fie surprinși din punct de vedere muzical? 24 iunie, Spațiul M60. 

Apoi a urmat primul concert din România pe care l-am ascultat în căști. A fost o experiență foarte interesantă, mai ales atunci când am realizat că, în ciuda liniștii pe care credeam că o voi auzi când îmi voi da căștile jos în timpul concertului, am putut asculta, pe rând, toate vocile oamenilor care fredonau versurile pieselor crezând că nu îi aude nimeni. Inclusiv pe a mea. 17 august, Expirat.

Un nou anotimp, un nou experiment de silent concert. De data asta într-un spațiu închis, cu mai puțină lumină, dar cu mai mult ecou. O revedere frumoasă și un ultim concert înainte de finalul anului. 19 decembrie. Expirat.

După un silent workshop în care am încercat să aflăm cum funcționează fiecare instrument, mai ales în momentul în care se întâmplă un silent concert și după o încercare de a scrie o piesă cu ajutorul publicului, în căștile cu care ne-am obișnuit s-au mai auzit câteva dintre piesele băieților. A fost un prim zdrăngănit de început de an. Pot spune că am început promițător. 31 ianuarie, Energiea.

Ultimul concert Eyedrops de dinainte de lansarea acestui album a fost, poate, și unul dintre cele mai frumoase. Un cadru de poveste, un sentiment de prietenie, o bucurie de a cânta alături de ei și chiar de a asculta concertul fără căști. O seară așa cum multe ar trebui să fie. 9 februarie, Cărturești Carusel. 

Anul ăsta, pe 24 aprilie, adică mâine, se împlinește un an de când Prezent, paradoxal, este prezent în viețile noastre. Un an în care am învățat mai mult despre Lucrurile simple și despre cum să pedalăm goi, despre cum să fim întâmplări frumoase și să nu ne pierdem.

A fost un an muzical frumos și ar fi păcat să nu sărbătorim din nou împreună. Așadar, dacă nu aveți planuri, v-ați face o bucurie dacă ați merge la concertul lor aniversar din Expirat. O să vă placă, vă garantez.

p.s. au promis că anul viitor ascultăm cel de-al doilea album. Poate tot pe 24 aprilie.

Comentezi?

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.