Unde mănânci bine când ești în Cluj

Când eram adolescentă eram îndrăgostită de Sibiu. Era județul în care se născuse Emil Cioran, obsesia mea literară de la 14 ani; era orașul în care visam că o să întâlnesc mulți nemți și locul unde îl văzusem pe HIM în concert la 16 ani.

Apoi, când am descoperit Clujul cu adevărat, în vara lui 2015, când m-am reîntors pentru prima ediție Untold, l-am mutat pe Sibiu cu un loc mai jos și i-am promis dragoste eternă orașului de care începusem deja să mă îndrăgostesc. Și acum, aproape doi ani mai târziu, îmi dau în continuare dreptate. De ce iubesc Clujul? Am scris mai multe motive aici. Cumva, cred că e de la sine înțeles de ce.

Când mi-am propus să scriu acest articol eram într-o cafenea din Cluj, beam un ceai și ascultam jazz. La masa din dreapta mea era un bărbat blond, străin, foarte simpatic de altfel, despre care am aflat că locuia în oraș de ceva ani și părea că îi priește.

Atunci m-am gândit că de aproape doi ani sunt ca un turist prin Cluj. De fiecare dată când ajung acolo e ceva nou de încercat. Mai ales acum, odată cu vara, plecările bucureștenilor (și nu numai) către Cluj sunt din ce în ce mai dese. Urmează la final de iunie Jazz in the Park. Peste o lună și jumătate o să ne bucurăm de Electric Castle, apoi Depeche Mode, Untold și sigur mai sunt alte evenimente pe care ne dorim să nu le ratăm.

De data asta ne oprim la locuri în care poți mânca bine în Cluj. Ordinea este total aleatorie.

Livada

Pe lângă faptul că în Livada am amintiri foarte frumoase, este și locul după care am plâns când am ajuns prima oară la Cluj (2015) pentru că am ajuns acolo și nu am găsit locuri libere. Fie că e iarnă sau vară, Livada este unul dintre locurile alea în care te simți ca acasă. Dacă aveți noroc veți prinde și concerte live. O să vă placă!

p.s. Câteva dintre preparate sunt semnate Chef Patrizia Paglieri

Recomand: burger (ce vă place, orice e bun), coaste, limonadă (vara sunt perfecte – băute în “livadă”)

Unde îi găsiți: Clinicilor 14

Foto: Livada

Zama

Re-zer-va-re. Vă propun ca înainte să ajungeți în Zama, să sunați să faceți rezervare. Se întâmplă să ajungeți acolo și să vă doriți să rămâneți, dar să nu găsiți loc. Da, atât de căutat este locul ăsta și atât de bună e mâncarea.

Recomand: coaste, zamă aită de ciuculeți şi hribe/zamă cremă de vinete, balmoș cu pâcă și limonadă cu castraveți și busuioc.

Unde îi găsiți: Strada Napoca 16

Foto: Zama

Casa Boema

Acest loc este atât de frumos vara. Să mergi să stai în grădină și să te bucuri de compania prietenilor. Din nou, s-ar putea să nu găsiți loc, așa că mai degrabă sunați înainte să mergeți acolo.

Recomand: (preferata mea) Supa de pui cu usturoi copt și cartofi, tagliatelle cu pui și dacă-mi aduc bine aminte și burgerul este bun.

Unde îi găsiți: Iuliu Maniu 34

Camino

Am ajuns prima oară la Camino pe timpul iernii. Este un loc foarte primitor, dar dacă-l descoperiți vara, cu siguranță veți prinde un loc la terasă în Piața Muzeului, unde vă veți simți mai degrabă ca într-un oraș străin. Pe lângă restaurant, Camino Cluj are și hotel. Check it out! Camerele arată foarte bine.

Recomand: ciorba de rață și limonada de castraveți. Demențială! De asemenea, și pastele sunt bune.

Unde îi găsiți: Piața Muzeului, 4

Today’s office #lifeincluj #whenincluj

A post shared by Andra Nicula (@andranicula) on

Euphoria Biergarten

Nu poți să pleci din Cluj fără să treci pe la Euphoria Biergarten ca să-ți iei porția de creșmnit. Este al doilea cel mai bun desert pe care l-am mâncat vreodată. Din ce știu, nu este în disponibil iarna, însă mai degrabă întrebați ca să vă asigurați. Delicios!

Unde îi găsiți: Cardinal Iuliu Hossu, 25

Foto: Euphoria.ro

Și foto arhiva personală:

Best dessert ever! #foodie #desserts #dessertporn #cremsnit

A post shared by Andra Nicula (@andranicula) on

Klausen Burger

De fiecare dată când ajung în Cluj, am grijă să merg la Klausen Burger. Aici am băut primul shot de Tatratea și am văzut cele mai frumoase apusuri din oraș. Ultima oară când am fost, terasa nu era funcțională, din păcate, dar tot am putut urca și am reușit să văd cât de frumos apunea soarele peste oraș.

Recomandări: la ultima mea vizită am încercat un burger, care a fost gustos; puteți încerca și pastele, dar și salatele lor. Desigur, să nu ratați berea casei, pe care o fac chiar acolo.

Unde îi găsiți: Complexul Comercial Central (Strada Regele Ferdinand, 22-26)

Baracca

La Baracca am ajuns întâmplător la un eveniment desfășurat de Universitatea de Artă și Design din Cluj. Este un loc elegant, care în 2015 a luat primul loc la Cel mai bun restaurant cu bucătărie internațională. Prețurile sunt un pic mai mari aici, însă merită să mergeți măcar pentru un desert.

Recomand: tort de morcovi, tiramisu (și sunt sigură că orice altceva veți încerca, va fi foarte bun).

Unde îi găsiți: Napoca nr. 8A

Alte locuri în care am mâncat sau despre care am auzit că se mănâncă bine: JaxxMarty Sports & Grill,Casa TIFFBujole, Burger House, Bricks. 

Aștept și din partea voastră recomandări!

Foto: Zama

Comentezi?

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.