Unde mâncăm în București: Condimental de Calif

Eram prin al doilea an de facultate când am descoperit Calif-ul din centrul vechi. Era locul în care colegele mele se bucurau de un falafel bun, iar eu încercam pentru prima oară un Dil Kebab de vită și Ayran cu mentă. La început nu știam aproape nimic despre loc, dar era mereu coadă și în plus, era perfect amplasat pentru un prânz între cursuri sau pentru o cină înainte de a ieși în oraș. Apoi, am înțeles de ce. Era foarte gustos și era ceva nou.

– Bună ziua și bine ați venit la Calif! 

Anii au trecut, iar eu am continuat să merg să iau cina și uneori chiar și prânzul la Calif. Am mâncat la Calif la festivaluri, la evenimente, și într-una dintre taberele #bizsmscamp am mâncat chiar și un Dil cu o lipie cu cerneală de sepie. La Calif am fost cu prieteni buni, am primit vești care m-au emoționat, am fost în seara de Halloween, poate și de Paște, am invitat băieți drăguți la un prânz la Calif și am petrecut câteva seri după concerte/birou acolo etc.

Acum câteva săptămâni am primit în newsfeed spoilere că se va deschide un nou Calif undeva în zona Unirii, dar cu un nume… reinterpretat, să zicem:

≈ Condimental de Calif ≈

Ce înseamnă Condimental de Calif? Și eu m-am întrebat, iar apoi am fost întrebată la rându-mi. Ce era nou în acest loc? Și am aflat. Spre deosebire de alte restaurante cu servire rapidă, Condimental de Calif și-a propus o mică reinventare, și anume: eliminarea completă a prăjirii în ulei a produselor.

Cartofii sunt la fel de rumeni, stropiți cu ulei în cuptoare extra-tehnologizate, orezul este preparat la abur, iar chifteluțele de năut sunt la fel de rumenite și crocante, doar că dispare din peisaj uleiul în care erau prăjite. Tot acest nou concept este atât de bun încât se numește… #kebun. Iar în noul restaurant din centrul orașului veți regăsi nouă variante de Kebun, dar și vechile produse cunoscute. La fel de bun, dar și mai bun! 

Kebun poate fi la fel de bine un prânz sau o cină, mai ales când vine într-un ambalaj care îți permite să-l servești foarte ușor și în afara restaurantului. De asemenea, în noua locație din Mărășești veți găsi o casă pentru comenzile din restaurant, iar una pentru take-away.

(Să o împart, să nu o împart? Cu Călătorii și farfurii <3)

Ce am încercat (momentan) la Condimental de Calif și mi-a plăcut:

  • Kebun de vită cu cartofi, maioneză și castraveți murați (top 1, promit)
  • Kebun de pui cu orez, sos oriental și pătrunjel (sosul oriental este f.gustos)
  • Kebun de falafel cu hummus, tahina și tabouleh (eu nu-s fană tabouleh, dar hummusul este foarte bun și-l găsiți în mai multe combinații)

Urmează:

  • Kebun de vită cu orez, tahina, rodii și pătrunjel (combinația de vită cu rodii… must!)
  • Kebun de pui cu cartofi, maioneză și castraveți murați

Dacă v-am făcut poftă, tot meniul îl găsiți aici. Nu au dispărut restul produselor pe care le găsiți în Calif-urile de la Iancului, respectiv Militari, nu vă faceți griji. Pentru cei care locuiesc sau lucrează în zonă sau pentru cei care vor să ia prânzul sau cina în centru, sunt așteptați pe Bulevardul Mărășești 100 (nu aveți cum să-l ratați, este chiar în intersecția cu Splaiul Unirii) de luni – vineri, de la 11:30 – 20:00. Parol că nu vă va părea rău!

Vestea bună? În curând în meniu vor intra și alte feluri de mâncare, perfecte pentru prânz. Nu vă dau spoilere, dar o să fie foarte bun. Bine, hai, poate un spoiler… supă de tarhon. Cum vă sună?

Vestea și mai bună? Dacă mergeți la Condimental de Calif până la sfârșitul lunii iulie și spuneți parola (secretă, shh): maipotșidesert, primiți un desert din partea casei*

*în limita stocului disponibil.

Toate bune? Toate bune!

Comentezi?

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.