Vinyl: cea mai bună combinație de sex, drugs & rock’n’roll

Trebuie să vă arăt ceva, un serial care o să apară curând și o să ne placă mult.

Asta ne spunea George mie și lui Adi acum aproape o lună.

Deschide youtube-ul, search: Vinyl trailer. 

Nu era prima oară când auzisem numele serialului, dar salvasem știrea într-un bookmark și uitasem de ea. Cum toți trei suntem pasionați de muzică, ne-am strâns alături să ne uităm la trailer. Secunda doi: Olivia Wilde. Mi s-au dilatat pupilele (eu am o pasiune pentru Olivia de când am urmărit-o în House M.D.), apoi am ascultat muzica de pe fundal, am văzut rochiile și culorile imaginilor filmate într-un cadru al anilor ’70 și am zis:

Cât de bun!

Apoi, neașteptat, acum două săptămâni am primit invitație de la HBO România să particip la vizionarea primului episod din Vinyl. Și urmărindu-l, mi-am adus aminte de ce sunt atât de îndrăgostită de muzică. Pasiunea cu care se dansează, frenezia artiștilor, bucuria semnării unui contract cu un artist imens, nebunia din spatele caselor de discuri, frumusețea muzicii cântate în localuri mici, apoi înregistrarea unui disc și tot parcursul unui om, care devine, din doar pasionat, unul care speră să facă o carieră din asta și se dedică întru-totul muzicii.

O oră și jumătate durează primul episod. Dar nici nu simțiți când trece. Vinyl e nu doar despre muzică, ci e o combinație foarte reușită de sex, droguri și rock&roll, e o poveste despre viața unui sau unor artiști, unor pasionați. E vorba de libertatea anilor ’70 și despre dezmățul în cea mai frumoasă formă a lui, privită prin ochii președintelui unei case de discuri, Richie Finestra (Bobby Cannavale), căruia i se-ntâmplă o sumedenie de lucruri interesante. Și unde mai pui că producătorii serialului sunt Martin Scorsese și Mick Jagger, o alăturare foarte interesantă + într-un rol hardcore îl vedeți vedea pe Jagger cel mic, James, care seamănă destul de tare cu tatăl său.

Astăzi, luni, 15 februarie, serialul se lansează oficial, și-l puteți vedea pe HBO România de la ora 20:00, și gratuit pe HBO GO (oricând). Primul sezon va avea 10 episoade, iar eu abia aștept să le văd pe următoarele. Vă spun sigur că la finalul serialului veți vrea să ascultați tot soundtrack-ul, așa că vă las link către Deezer ca să vă mișcați în fața oglinzii după ce se termină episodul.

E singurul TV Show care conține 1. acest mix interesant despre care vorbeam mai sus, 2. care conține astfel de muzică și de chef de dans și de transpunere în perioada anillor ’70. Ar fi păcat să-l ratați.

p.s. HBO are și un concurs foarte fain pe Instagram, unde puteți să câștigați un pick-up. Grăbiți-vă, durează până pe 22 februarie. Fiți creativi!

Comentezi?

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.