Weekendul în care alergi cu familia – Bucharest 10K & Family Run

Pe Radu Restivan l-am cunoscut undeva prin vara lui 2014, la o competiție a bloggerilor la tenis, unde a și câștigat locul întâi. Nu știam mai nimic despre el, dar părea sportiv și bine antrenat, mai ales că s-a ambiționat să-i înfrângă pe toți. Era mai mult decât o pasiune.

În activitatea lui de pe pagina personală de Facebook, Radu era mereu pe la maratoane, plecat prin alte orașe la competiții de care se bucura ca un copil mic. El practica (și face asta în continuare) ceea ce-i plăcea cu adevărat: sportul. Mai târziu s-a decis să-i ajute și pe cei din jur să facă ceva pentru sănătatea lor, mai presus de orice, așa că a înființat acest grup numit: 321sport, un grup unde Radu i-a adunat pe oamenii care, deși nu mai alergaseră poate niciodată, au fost determinați să încerce și într-un final au și reușit.

Duminica asta, pe 3 aprilie, Radu aleargă la competiția sportivă Bucharest 10K și Family Runîmpreună cu mama și cu prietena sa. Iar asta mi se pare o acțiune demnă de admirat. Pe lângă faptul că-l puteți susține pe Radu în competiție, pentru că e clar că iubește ceea ce face, vă puteți înscrie și voi la curse.

Puteți alerga cursa de 10k, cea de Family Run & Walk (unde participă și familii cu copii mici), Coca Cola 2×5 Relay (cu ștafetă) și altele. Înscrierile se fac aici, și cred că ar trebui să vă grăbiți dacă vă decideți să vă puneți sufletul la bătaie.

În același timp în care aceste competiții sunt niște distracții, ele reprezintă și niște acte de caritate. Alergătorii pot alege o cauză prin selectarea ei în formularul de înscriere. Aici sunt ONG-urile care au nevoie de ajutorul nostru.

Așadar, duminica asta, Bucharest Running Club, organizatorul competiției Bucharest 10k & Family Run se pregătește să restricționeze traficul rutier din capitală – în prima parte a zilei, ca să le ofere oamenilor un motiv de bucurie și adrenalină. Mergeți să vă bucurați de soare și de oamenii care aleargă pentru o cauză bună! Iar de preferi să rămâi acasă, poți să vezi competiția și live, aici.

Începând cu anul 2008, Bucureștiul a fost inclus in circuitul internațional al maratoanelor, alăturându-se, astfel, celorlalte capitale europene care găzduiesc astfel de competiții în fiecare an. În 2015, au avut loc ediția a patra a OMV Petrom Bucharest Half Marathon și a opta ediție a Raiffeisen Bank Bucharest Marathon, reunind peste 23.000 de alergători din 60 de țări, 20.000 de suporteri și peste 1.000 de voluntari. Ambele competiții sunt acreditate și înscrise în calendarul internațional al AIMS si IAAF. 

Comentezi?

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.