World Burger Tour la Hard Rock Cafe Bucharest (Concurs)

Update: Carina, felicitări! Ești câștigătoarea voucherului :)

We all need to make time for a burger once in a while.

Total de acord cu cele de mai sus, motiv pentru care, sâmbătă am ales să-mi petrec ziua de naștere în Hard Rock Cafe. Fusesem acolo de câteva ori, însă doar la concerte. Nu m-am oprit ca să mănânc.

De data asta, însă, pentru asta m-am dus.  Și am realizat trei lucruri:

1. Îmi pare rău că am ratat ocazia să încerc burgeri în fiecare oraș din străinătate în care am fost.
2. Burgerul e ca berea. Diferit în fiecare loc în care ai merge.
3. Unul dintre lucrurile de pe bucketlist-ul meu este acela de a merge în America și a încerca un burger ca la mama lui acasă. Lucruri simple, știu.

Până să dau “tick” acestei dorințe, am mers în weekend în Buenos Aires și în Roma cu ocazia World Burger Tour care are loc până pe 30 iunie în Hard Rock Cafe Bucharest.

Pentru că picant este unul dintre cuvintele cheie în ceea ce privește relația mea cu mâncarea, am ales să-mi iau burgerul Tango Salsa (Buenos Aires, Argentina), desi tânjeam destul de mult și la Riviera Burger (Nisa, Franța, pe care de altfel am și vizitat-o, recomand) pentru că nu am apucat să gust un burger din zonă. Însă, am gustat și When in Rome Burger, lăsând Tennessee BBQ Burger (Memphis, SUA) pe altă dată.

Dacă ești turist (sau doar curios) există și burgerul cu o savoare locală: Dracula Legendary. Este un burger cu două chiftele din vită Angus, presărate cu condimente, alături de ceapă caramelizată, rondele de castravete murat și roșii, felii de cașcaval afumat, bacon delicios și chipsuri din sfeclă crocantă + un sos barbecue din sfeclă roșie. Dare to try?

Ce conține însă, Tango Salsa Burger, burgerul ales de mine? Este un burger din carne de vită Angus, cu cârnat Chorizo (miam!), sos de usturoi Aioli (cum putea să lipsească acest sos din meniu?!), brânză Monterey Jack, dar și rucola proaspătă. Pâinea a fost și ea gustoasă și rumenită, acoperită de un ou prăjit (un alt motiv pentru care am ales acest burger).

Alături de el am optat pentru o porție de cartofi prăjiți cu usturoi și condimente, și un sos de maioneză Chimichurri (pentru doar 5 lei în plus). Și cred că am făcut cea mai bună alegere din meniu. A se consemna că porția de cartofi vine deja cu un sos.

Compania mea de la masa de prânz a ales burgerul When in Rome, care conținea carne de vită Angus, Pancetta (un tip de bacon specific italienesc), sos Aioli, rucola, brânză Ricotta și roșii uscate.

Burgerul arată cam așa. Alături a servit o porție de cartofi prăjiți cu parmezan și sos Aioli.

p.s. Parmezanul chiar e parmezan.

Cu ce băutură se recomandă a fi serviți burgerii din World Burger Tour? Sigur, puteți alege orice din meniu, însă, Hard Rock Cafe a pregătit o selecție de cocktailuri (cu sau fără alcool) care se completează foarte bine cu alegerile de mâncare: Hurricane, Southern Rock, binecunoscutul Mojito, Electric Blues și Lovely Rita.

Și pentru că, de ce nu? Dacă este ziua ta (or nu neapărat), trebuie să încerci și acel carrot cake cu trei layere, pe care, vă asigur, nu-l puteți doborî singuri. Poate doar dacă-l mâncați pe stomacul gol. Mie mi-a părut rău că am lăsat bunătate de desert în farfurie :(

Arată cam așa:

Concurs:

Pentru că vine vara și cheful de ducă este prezent din ce în ce mai des, am pentru voi o propunere. Voi îmi lăsați în comentarii o fotografie cu cel mai bun burger pe care l-ați mâncat într-una dintre călătoriile voastre (*în afara orașului) și să-mi spuneți și locul, iar eu aleg un câștigător care va primi un voucher în valoare de 200 lei pentru a-l folosi la Hard Rock Cafe Bucharest pentru un mic dejun/prânz/cină cu cineva drag până pe 30 iunie.

Data limită: 4 iunie, ora 12:00. Anunț câștigătorul în aceeași zi, la ora 14:00.

Ce e bine de știut când mergi în Hard Rock Cafe Bucharest:

  • există un chatbot pe nume Alice, special conceput pentru HRC care știe să răspundă la câteva întrebări (printre care și întrebarea veșnică: Who the f**k is Alice?!), poate să îi îndrume pe clienți spre local, să dea sugestii de muzică din playlistul localului, care apropo, e foarte fain; afișează lista evenimentelor organizate de HRC, recomandă preparate din meniu și chiar face rezervări de mese. Felicitări, ialoc.ro, pentru concept! Este primul Hard Rock Cafe din lume cu un chatbot funcțional.
  • ospătarii și barmanii Hard Rock Cafe îți cântă la mulți ani dacă e ziua ta și te afli în locația lor (bineînțeles, trebuie să le șoptească cineva)
  • la HRC veți da de foarte mulți străini care vina colo ca să-și serbeze ziua de naștere sau pur și simplu pentru știu cu siguranță că se vor simți ca acasă
  • toți ospătarii sunt foarte amabili și vorbesc cel puțin engleza
  • Unul dintre cei patru burgeri pe care îi găsiți la World Tour Burger va rămâne în continuare în meniul HRC (cel mai probabil din toamnă)

Comentezi?

comments

Related Post

1 Reply to “World Burger Tour la Hard Rock Cafe Bucharest (Concurs)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.