Zâmbetul dintr-o prăjitură – Eveniment Caritabil

Nici nu-mi amintesc când am vizitat ultima oară o casă de copii. Și dacă mi-aș aminti, mi-ar fi rușine să spun când, pentru că sunt sigură că a trecut foarte foarte mult timp. Îmi sunt tare dragi copiii și îmi sunt și mai drage momentele în care-i văd zâmbind. Iar dacă contribui în mod direct la bucuria lor, crește sufletul în mine la fel de mult ca sufletul lor.

Zâmbesc larg de fiecare dată când văd un copil cum mă privește, fie că sunt pe stradă, în parc sau în autobuz. Ochii mari, curioși, zâmbetul mereu pregătit. Mă face să mă gândesc la cât de frumos e, pe lângă cât de greu, să fii părinte. Și apoi mă face să mă gândesc la câte sute de părinți inconștienți, imaturi și nepregătiți sunt în lumea asta.

Eu sunt unul dintre copiii care au avut noroc. Dar sunt mulți alții cărora le lipsește un cămin, o îmbrățișare caldă, un zâmbet și uneori, obiecte de care au nevoie cel mai mult pentru a putea avea o copilărie frumoasă, un trai decent.

Trebuie să-i mulțumesc cuiva pentru că am din nou norocul să mă-nconjor de oameni care știu cât e de bine să-i ajuți pe cei care au nevoie. Am noroc de oamenii cu un suflet mare. Cineva mi-a scos-o în cale, acum fix un an, pe Alexandra, ale cărei pasiuni le-am aflat încă din prima zi în care am întâlnit-o. Una dintre ele era și gătitul. Știu doar că multe dintre fotografiile postate de Alexandra erau crimă și pedeapsă dincolo de un monitor. Așa că după multe luni, cumva am meritat să primesc niște brioșe cu fructe de pădure. Imaginați-vă că mie nu-mi plac fructele de pădure. Ei bine, brioșele ei au fost atât de bune încât am uitat de asta. Și nu exagerez. E lăudată de toată lumea când vine vorba de mâncare și nu numai. Ce-i drept, au și de ce.

O prăjitură pentru un zâmbet

Acum însă, lauda e dublă: mâncarea, dar și implicarea în niște cazuri sociale pe care le tot susține de trei ani încoace. Povestea o găsiți mai pe larg aici.

Fabricanții de zâmbete – #reloadedsmile

Pentru cei care nu o cunosc, Alexandra are un zâmbet minunat, îți înseninează ziua. Iar cum zâmbetul e contagios și m-a molipsit și pe mine, am să iau parte la un eveniment caritabil, la care strângem la un loc bani, haine și tot ceea ce se mai poate dona.

Sâmbătă, ora 14, în parcul Herăstrău la Roaba de Cultură, organizăm picnicul O prăjitură pentru un zâmbet în vederea strângerii de fonduri pentru trei centre de copii: House of Angels, Centrul de zi Licurici și Așezământul social Sfinții Mihail și Gavril (Giurgiu). În jur de 90 de copii au nevoie de rechizite, electrocasnice, alimente, haine și produse de curățenie.

Dacă poți și vrei să ne ajuți cu ceva oricât de mic, folosește cu încredere adresa de mail: fabricantiidezambete@gmail.com sau numărul de telefon 0755 356 377 sau contactează-mă direct pe mine.

La picnic veți găsi dulciuri gătite de însăși domnișoara Blaș, Anca Duma și Crisa Hazu și multe zâmbete. Pentru fiecare produs cumpărat, ai un zâmbet garantat, căci “Orice ajutor oricât de mic, e mai mult decât nimic.”

Ne vedem astăzi, da? Promitem că nu plouă.

Comentezi?

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.