Ziua 4 și concluzii după prima ediție de Untold Festival

Mi-am permis ca-n ultima zi de festival să dorm și mai puțin decât de obicei, având în vedere că am ajuns în camera de cămin (am mai bifat un to do in this lifetime de pe listă, am dormit în pat suprapus, într-o cameră de cămin and it was awesome!) pe la ora 6 și m-am trezit pe la ora 10. Am plecat spre Salina Turda, pe care nu o mai vizitasem, dar pentru care aș mai bate și un al doilea drum data viitoare. Despre asta vă povestesc într-un articol următor.

salina

După amiaza ne-am petrecut-o căutând un loc unde să mâncâm, am ajuns la Livada, dar pentru că locul ăla e atât de frumos, nu am prins nicio masă liberă ((aproape am plâns de supărare), așa că ne-am reorientat. Am ajuns în Carousel, restaurantul din cadrul festivalului, dar pentru că s-a deschis abia de curând nu existau prea multe opțiuni pentru a mânca, așa că, în final am mâncat niște burgeri foarte buni de la Marty’s în food court-ul de la Untold.

Apropo de asta, sunt câteva locuri interesante în Cluj, oioioi, cum ar spune ardelenii. De numa, numa. Cereți recomandări și vi se vor da.

Am ajuns, așadar, pe undeva pe la orele 18 la concert. Am mers direct la Bondax, pe care-i mai văzusem în București și știam că-s niște puști cu mare potențial. Și asta a fost și prima oară când am urcat pe scenă ca să fac poze. Show-ul lor mi s-a părut mai bun decât cel din capitală, păreau mai relaxați. Ce-i drept, scena era afară, e vară, altul e sentimentul. Distracție a fost oricum! Auzisem că suntem chiar mai mulți spectatori decât pe Cluj Arena la ora respectivă.

bondax1

Pentru că nu-mi doream să mai văd aproape nimic până la Pendulum, care era destul de târziu programat, am reușit să ajungem și la The Citadel și la un concert RATB. O porție de rock între toată muzica electronică din ultimele 3 zile. A fost cam scurt concertul, dar mă bucur că Piața Unirii era destul de plină. Ce-i drept, intrarea era liberă la concertele de aici, erau foarte mulți puști fani. Știm deja că, Clujul are un public destul de mare deschis la concerte românești bune.

robin

După concert ne-am oprit la Che Guevarra, un loc din centrul orașului, unde am trăit o experiență tare simpatică cu un personaj apărut din basm, care ne-a zâmbit foarte frumos toată seara, apoi am fugit din peisajul în care eram mult prea prinse, precum Cenușăreasa, înainte de miezul nopții, către DJ set Pendulum care se-ntâmpla pe River Side.

Eu am mai văzut Pendulum în 2011, dacă nu mă-nșel, la decedatul B’estFest, dar nu DJ set, ci concert complet. Și-mi amintesc că am dansat foarte foarte mult și m-am distrat. Am ascultat și acum Voodoo People, al celor de la Prodigy,Tarantula și probabil alte piese pe care acum nu mi le mai amintesc, dar știu sigur că era un grup de puști în dreapta noastră care au dansat până la epuizare.

pendulum

Am plecat spre Ursus Untold Arena, nu înainte să dăm o raită și prin Sala Polivalentă, la The Labirynth, unde nu am intrat deloc în cele 4 zile de festival. Având în vedere că performance-urile începeau mai târziu aici, era cam pustiu locul. Dar arată destul de bine în interior, la fel și pe exterior.

Am ajuns la David Guetta undeva sus, de unde se vedea foarte bine tot stadionul. Și era aproape la fel de plin ca la Armin. A fost un show de încheiere foarte interesant. Guetta a mixat niște piese pe care am reușit să le recunosc și chiar îmi plăceau. A fost un setlist pe gustul meu, deși nu mă așteptam, pentru că aveam o problemă cu Guetta din capul locului, fără motiv, ce-i drept. Doar că nu mi se părea că e demn de festival. Dar a fost. Sigur, mi-aș fi dorit ca în încheiere să-l ascult pe Armin, dar nu a fost să fie.

guetta1

Per total, a fost o experiență de care mi-ar fi părut rău dacă aș fi ratat-o. Am apucat în cele 4 zile să cunosc cât de cât orașul, să primesc și să dăruiesc zâmbete, să caut oameni, să îi găsesc sau nu, să mă bucur de calmul orașului și să mă simt fericită. Nu am întâmpinat probleme la intrare, nici de-a lungul festivalului. Am stat civilizat la coadă, am mâncat bine și m-am bucurat de muzică.

A fost o excursie pe care o să mi-o amintesc cu drag și cu siguranță mă voi întoarce la anul. Atât pentru cluj, cât și pentru Untold Festival. Mai multe despre cum am trăit cele 4 zile am scris aici.

Ziua 1, Ziua 2, Ziua 3.

Fotografiile au fost făcute cu un Canon 1200D, obiectiv 10-18. Mulțumesc, Canon România!

Comentezi?

comments

Related Post

2 Replies to “Ziua 4 și concluzii după prima ediție de Untold Festival”

  1. Salut Andra. Chiar a fost un festival reusit, desi la inceput trebuie sa recunosc ca eram multi sceptici. Cunosc multe persoane care au plecat din oras in perioada festivalului, fix ca sa scape de nebunie si de agitatie. Eu zic ca au pierdut ceva interesant, dar cred ca a fost interesant doar pentru noi cei care eram inauntru si am luat parte la nebunie.
    Sunt curioasa ce artisti vor aduce la anul. :)

    1. Teodora, am făcut un pic de research, am văzut că tu locuiești în CJ. Ferice de tine! Aglomerație și agitație este-n București în fiecare zi, mi-ar plăcea să scap de ea și eu când pot, de asta am simțit Clujul ca pe o foarte bună scăpare. Și da, au pierdut o experiență pe care eu m-aș fi ofticat dacă aș fi ratat-o.

      Nebunie, indeed! Bine zis. Eu mai vreau. Atât Untold, cât și Cluj. Și eu sunt tare curioasă către ce se vor îndrepta anul viitor dpdv muzical. Așteptăm cu nerăbdare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.