Șapte recomandări muzicale [1 mai]

Se face o lună de când, în fiecare vineri, am început să postez pe contul meu de Instagram muzica nouă de care am dat cu urechea în săptămâna cu pricina și care mi-a și gâdilat auzul într-un mod plăcut. Dacă sunteți curioși, le găsiți aici pe cele de până acum.

Am decis că ar fi păcat să nu las câteva cuvinte și aici, pe blog, tot astfel, în fiecare vineri, așadar, iată-mă cu cele șapte recomandări muzicale de săptămâna asta [27 aprilie – 1 mai]:

Parcels – Live Vol. 1

Recunosc, am un soft spot pentru australienii de la Parcels. De la voci, la stilul vestimentar, la atitudine și desigur, la mustața lui Jules Crommelin. Guilty pleasure.

Sunt una dintre trupele pe care le urmăream la începutul anului în lineup-urile de la festivaluri, ca să mă asigur că sunt pe listă în cazul în care m-aș fi decis unde să-mi petrec vara peste hotare anul ăsta. M-au cucerit și mai mult după ce am găsit acest cover absolut minunat alături de băieții de la AnnenMayKantereit, dar nu despre el vreau să vorbesc acum, ci despre acest prim volum live înregistrat la Hansa Studios, în Berlin (acolo unde s-au mutat băieții), care pentru mine este încă o confirmare că acești, aproape adolescenți le-aș spune, știu să compună și să te facă să miști chiar și atunci când stai pe scaun.

Luați o pauză de o oră și bucurați-vă de muzica asta frumoasă.

EYEDROPS – Culori Uitate

Învață să simți, fă doar ce știi că-i corect. Încă o piesă de pe Albumul Fără Sfârșit de care aveam nevoie în perioada asta. Au trecut deja două luni de când m-am lăudat că am stat câteva minute pe scena de la Expirat pentru videoclipul piesei CurajDe atunci și până acum băieții de la EYEDROPS nu au stat degeaba și iată că au lansat și cea de-a patra piesă de pe album, Culori Uitate, cu versuri care, ca de obicei, îți taie mai mult în piele decât ți-ai dori să recunoști. Dar pentru ce e muzica dacă nu să te facă să simți?

Pe lângă culorile uitate, sper să nu uităm să ne bucurăm de următoarele concerte la care vom merge, cât mai frumos și cât mai bine. Și cât mai curând.

CRIZE – SCHIZOFRENIC 

Încep printr-o mărturisire: nu am fost până acum la niciun concert CRIZE, dar aveam unul în plan în luna martie. Cum nu s-a mai întâmplat, iar eu nu am avut ocazia să îi ascult live, mă bucur că am dat peste acest single lansat săptămâna aceasta (chiar în același timp cu cel de al băieților de la EYEDROPS), care m-a (sur)prins de la prima ascultare.

Citind pe pagina de Facebook a băieților, am aflat că piesa este inspirată dintr-o poveste reală, a unui om care a suferit și a fost afectat de această boală cu mult înainte să fie depistată de către medici sau apropiați. Cu atât mai mult să fie ascultată acum.

P.S. Video-ul piesei este realizat de DHOPEdesign, băiatul responsabil cu cele două tatuaje pe care le am și, cel mai probabil, și cu următoarele <3

Glass Animals – Dreamland

După ultimele două single-uri (Your Love (Déjà Vu) și Tokyo Drifting) englezii de la Glass Animals au revenit cu o piesă mai dreamy, întocmai cum îi spune titlul, Dreamland. E piesa perfectă pe care să o asculți pe fundal înainte să adormi, dar în același timp și cea pe care ai putea la fel de bine să te trezești dimineața. A rămas deja #perepeat și abia aștept să văd cu ce urmează să ne mai surprindă trupa în viitorul apropiat, până la apariția albumului.

P.S. 1 Dacă nu ați ascultat cover-urile din carantină ale lui Dave Bayley, solistul Glass Animals, le găsiți pe canalul lor de youtube. Preferata mea de până acum: Heart Shaped Box.

P.S. 2 Au anunțat și titlurile celor 17 piese de pe viitorul album (care le va conține și pe cele de mai sus și va apărea pe 10 iulie), dar nu oricum, ci cu hint-uri formate din emoji-uri. Mult noroc la ghicit!

BADBADNOTGOOD feat. Jonah Yano – Goodbye Blue 

Deși, pentru mine, nicio altă colaborare de la BADBADNOTGOOD nu o va întrece pe cea cu solistul de la Future Islands, Samuel T. Herring, iată că a apărut deja un al doilea featuring cu Jonah Yano care-mi atrage atenția în ultima jumătate de an (după Key To Love (Is Understanding), o altă piesă #perepeat de la finalul anului trecut). Piesa se numește Goodbye Blue și după cum bine îi spune și titlul, are ca intenție să aducă un pic de liniște în această perioadă mai puțin fericită. O atingere de jazz și soul direct din Toronto.

Nick Cave – Cosmic Dancer

Is it strange to dance so soon? Și eu sunt surprinsă că una dintre recomandările muzicale din această săptămână vine de la Nick Cave, dar iată că a fost dragoste la prima ascultare în playlistul de pe Spotify, așa că nu am stat prea mult pe gânduri. Piesa, însă, nu îi aparține, este un tribut adus lui Marc Bolan & T.Rex și face parte din compilația AngelHeaded Hipster, care va apărea pe 4 septembrie, și care va conține și reinterpretări ale altor artiști precum Elton Elton John, U2, Marc Almond, Joan Jett.

Orice piesă atinge Nick Cave se transformă într-o baladă de succes. Chiar și după aproape 50 de ani de la apariție.

Khruangbin – Time (You and I)

Au trecut deja niște ani de când îi ascult pe Khruangbin, trio-ul american (pe care, de altfel, îmi doream să îi și văd live anul ăsta) și tot nu reușesc să le scriu numele corect din prima. În altă ordine de idei, tocmai ce au lansat primul single, Time (You and I) de pe viitorul album Mordechai, care se va lansa pe 26 iunie și pe care sper să dansăm cât mai curând la petreceri, cu un pahar de vin aproape.

P.S. Să nu uităm nici de minunatul EP, Texas Sun, în colaborare cu Leon Bridges pe care-l puteți asculta aici

Meanwhile, vă reamintesc că muzica aleasă de mine se aude în fiecare zi, în intervalul orar 17-19, pe Urban Sunsets Radio. Stop and say hi! :)

Comentezi?

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.